Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A bolti tészta könnyebben szakad, ezért óvatosan nyújtsd. Ha saját tésztát készítesz, az sokkal finomabb lesz.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
Ha nincs nagy kör alakú formád, használj egy nagy tányért sablonként.
A paradicsomszószt keverd össze az apróra vágott fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal.
Használj minőségi paradicsomszószt, mert az nagyban befolyásolja a végeredményt. Friss oregánóval még finomabb.
A füstölt sonkát vágd vékony csíkokra, az ananászt apró kockákra.
Az ananász friss legyen, vagy konzerv ananász esetén alaposan csepegtesd le.
A töltelékhez a paradicsomszószt egyenletesen kend el a tészta egyik felén, majd oszlasd el rajta a füstölt sonkát és az ananászt.
Ne tegyél túl sok szószt, mert elázhat a tészta.
A mozzarellát reszeld le, és szórd a töltelék tetejére.
Használj alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, hogy ne áztassa el a tésztát.
A tészta másik felét hajtsd rá a töltelékre, majd a széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A villa segítségével a szélek biztosan lezáródnak, és nem folyik ki a töltelék.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz tejet is a szép szín érdekében.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a calzone leragadjon a tepsihez.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.
A meleg olívaolaj még intenzívebbé teszi az ízeket. Tálalhatod salátával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.