Anticucho de mariscos tengeri étel nyárson, korianderrel és citrommal tálalva

Anticucho de mariscos

Az Anticucho de mariscos a perui konyha egyik különlegessége, amely a tengeri ételek rajongóinak tökéletes választás. A fűszeres marinád és a friss tengeri herkentyűk egyesítése különleges ízhatást eredményez. Az anticucho tradicionálisan húsokból készül, de a tengeri változata még frissebb és ínycsiklandóbb. Ez az étel tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy különleges alkalmakkor, amikor egy finom, fűszeres ételt szeretnél tálalni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnéla
200 g Calamar (Tintahal)
1 db Kápia paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk. Chili por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát és a tintahalat tisztítsd meg, majd vágd őket egyenletes darabokra, hogy könnyen szúrhasd őket a nyárson.

    A garnélát könnyen megtisztíthatod, ha a fejét és a héját eltávolítod, majd a szálkát is kihúzod.

    2

    A kápia paprikát vágd fel kisebb darabokra, hogy illeszkedjenek a tengeri herkentyűk közé. A fokhagymát zúzd össze.

    A paprika friss és édes ízt ad a tenger gyümölcseinek, próbálj érett, piros paprikát választani.

    3

    Készítsd el a marinádot: egy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, fokhagymát, sót, borsot és chili port.

    Ha jobban szereted a fűszeres ízeket, a chili port egy kicsit megemelheted.

    4

    A tengeri herkentyűket tedd a marinádba, és hagyd állni 30 percig, hogy az ízek jól átjárják.

    Minél tovább hagyod marinálódni, annál intenzívebb lesz az íz. Ha van rá időd, akár 1 órát is pihentetheted.

    5

    A marinált tengeri herkentyűket nyársra tűzheted. Ne túl szorosra, hogy a füst és a hő egyenletesen érje őket.

    Használj fém nyársat, hogy könnyebben meg tudják tartani a húsokat, és jobban átsülnek.

    6

    Melegítsd fel a grillt, és süsd a nyársakat 5-7 percig, amíg a tengeri herkentyűk szép aranybarnák és átsültek.

    Ha túl sokat sütöd, a tengeri herkentyűk kiszáradhatnak, így figyelj a sütési időre.

    7

    Tálald az anticuchot egy tálon, és szórj rá friss koriandert. A citromszeletek és a friss zöldségek frissességet adnak az ételhez.

    A koriander kiemeli a marinád friss ízeit, és a citrom tökéletes kiegészítő a tenger gyümölcseinek.