Anticucho de pescado, grillezett hal lime-mal és friss zöldségekkel

Anticucho de pescado

Az anticucho de pescado a perui konyha hagyományos ételének, az anticuchónak egy tengeri változata. Eredetileg marhahúsból készült, de a tengeri változat különleges frissességet ad a fogásnak. Az ételt gyakran grillezik, és a lime és a különféle fűszerek adják meg a jellegzetes ízét. Az anticucho de pescado friss, ínycsiklandó étel, amely tökéletes egy nyári grillezéshez vagy könnyű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Halfilé (pl. tilápia vagy tőkehal)
1 db Limon
2 ek. Olívaolaj
2 clove Fokhagyma
1 tk. Cayenne bors
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
0.5 tk. Friss bors
1 tk. Pásztor paprika (vagy piros paprika)
1 db Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd fel kisebb darabokra (kb. 2-3 cm-es kockákra).

    A halat frissen válaszd, így jobb lesz a textúrája a grillezés után.

    2

    A halat tedd egy tálba, és facsard rá a lime levét.

    A lime segít a hal frissességének megőrzésében, és friss ízt ad a marinádnak.

    3

    Adj hozzá olívaolajat, a zúzott fokhagymát, cayenne borsot, köményt, paprikát, sót és friss borsot.

    A cayenne bors erőteljesebb ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted az adagot.

    4

    Alaposan keverd össze, hogy a hal minden darabját bevonja a fűszeres marinád.

    Érdemes 30-60 percet pihentetni a halat a marinádban, hogy az ízek jobban átjárják.

    5

    A haldarabokat szúrj fel nyársra, és ha van, tedd őket egy grillrácsra.

    Ha nincs grillrács, serpenyőben is sütni tudod a halat, de a grillrács segít abban, hogy a hal jobban átvegye a füstös ízt.

    6

    Grillezd a halat közepes hőmérsékleten 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szépen meg nem pirul.

    Ha túl sokáig grillezed, a hal kiszáradhat, így fontos, hogy figyelj a főzési időre.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával és paprika szeletekkel.

    A zöldhagyma frissessége kiemeli a hal ízét, és színt ad az ételnek.