A halat vágd fel kisebb darabokra (kb. 2-3 cm-es kockákra).
A halat frissen válaszd, így jobb lesz a textúrája a grillezés után.
A halat tedd egy tálba, és facsard rá a lime levét.
A lime segít a hal frissességének megőrzésében, és friss ízt ad a marinádnak.
Adj hozzá olívaolajat, a zúzott fokhagymát, cayenne borsot, köményt, paprikát, sót és friss borsot.
A cayenne bors erőteljesebb ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted az adagot.
Alaposan keverd össze, hogy a hal minden darabját bevonja a fűszeres marinád.
Érdemes 30-60 percet pihentetni a halat a marinádban, hogy az ízek jobban átjárják.
A haldarabokat szúrj fel nyársra, és ha van, tedd őket egy grillrácsra.
Ha nincs grillrács, serpenyőben is sütni tudod a halat, de a grillrács segít abban, hogy a hal jobban átvegye a füstös ízt.
Grillezd a halat közepes hőmérsékleten 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szépen meg nem pirul.
Ha túl sokáig grillezed, a hal kiszáradhat, így fontos, hogy figyelj a főzési időre.
Tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával és paprika szeletekkel.
A zöldhagyma frissessége kiemeli a hal ízét, és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.