A marhahúst tisztítsd meg, vágd kis kockákra, és helyezd egy tálba. Hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot, pirospaprikát és oregánót.
A hús minősége nagyon fontos. Ha marha szívet használsz, akkor az étel igazán autentikus lesz.
A fokhagymát apróra vágd, és add a hús keverékhez. Hozzáadjuk a piros paprikát is, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A fokhagyma egy intenzív ízt ad a húsnak, amitől igazán különlegessé válik az anticucho.
A húst 1-2 órán át pácoljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pácolás időtartamától függ, hogy milyen intenzív ízeket kapsz. Ha gyorsan szeretnél készíteni, 30 perc is elég lehet.
Miután a hús pihent, egy nyársra tűzd fel a hús darabokat, ügyelve arra, hogy ne túl szorosra tűzd, hogy a hő könnyen átjárja a húst.
A hús felrakásakor érdemes több réteg hús darabot tenni egymásra, hogy a hús jól megsüljön és ne száradjon ki.
A nyársat grillezd közepes lángon, körülbelül 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és enyhén megpirul.
Ha a hús túlságosan kiszárad, figyelj a sütési időre. A lángot közepes fokozaton érdemes tartani, hogy ne égjen meg a hús.
Tálalás előtt locsold meg egy kis olívaolajjal és citromlével, majd friss korianderrel díszítsd.
A koriander frissessége és aromája tökéletesen illik a fűszeres anticuchóhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.