Anticucho klasszikus, grillezett fűszeres marhahús nyárson

Anticucho klasszikus

Az anticucho egy hagyományos perui étel, amely marhahúsból, különösen marha szívből készül. Az étel egyfajta nyársas grillezett étel, amelyet különböző fűszerekkel és aromákkal ízesítenek. Az anticucho az utcai étkezés egyik népszerű fogása, és mindig friss korianderrel és citromlével tálalják. A receptet az évek során sokféleképpen variálták, de az autentikus változat mindig egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (például szív)
1 db Piros paprika
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Orosz pirospaprika
2 ek. Citromlé
2 ek. Olivás olaj
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 tk. Oregano
1 db Széles tálca (nyárson átszúrásra)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, vágd kis kockákra, és helyezd egy tálba. Hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot, pirospaprikát és oregánót.

    A hús minősége nagyon fontos. Ha marha szívet használsz, akkor az étel igazán autentikus lesz.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és add a hús keverékhez. Hozzáadjuk a piros paprikát is, majd az egészet alaposan összekeverjük.

    A fokhagyma egy intenzív ízt ad a húsnak, amitől igazán különlegessé válik az anticucho.

    3

    A húst 1-2 órán át pácoljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pácolás időtartamától függ, hogy milyen intenzív ízeket kapsz. Ha gyorsan szeretnél készíteni, 30 perc is elég lehet.

    4

    Miután a hús pihent, egy nyársra tűzd fel a hús darabokat, ügyelve arra, hogy ne túl szorosra tűzd, hogy a hő könnyen átjárja a húst.

    A hús felrakásakor érdemes több réteg hús darabot tenni egymásra, hogy a hús jól megsüljön és ne száradjon ki.

    5

    A nyársat grillezd közepes lángon, körülbelül 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és enyhén megpirul.

    Ha a hús túlságosan kiszárad, figyelj a sütési időre. A lángot közepes fokozaton érdemes tartani, hogy ne égjen meg a hús.

    6

    Tálalás előtt locsold meg egy kis olívaolajjal és citromlével, majd friss korianderrel díszítsd.

    A koriander frissessége és aromája tökéletesen illik a fűszeres anticuchóhoz.