Arepa con Carne de Cerdo koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Carne de Cerdo

Az Arepa con Carne de Cerdo egy latin-amerikai étel, amely különösen Kolumbiában és Venezuelában ismert. A ropogós arepát gazdag sertéshússal töltik, ami ízletes és laktató étkezést kínál. Az étel tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára, és frissen tálalva a legfinomabb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
300 g Főtt sertéshús (marha helyett)
2 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 db Vöröshagyma (felaprítva)
1 db Lime (lé)
1 ek. Friss koriander (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A víz melegsége segít abban, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A felaprított hagymát és fokhagymát tedd egy serpenyőbe, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát és fokhagymát lassan pirítva jobb ízt érhetsz el.

    5

    A felaprított sertéshúst add a pirított hagymához és fokhagymához, és pirítsd össze. Fűszerezd ízlés szerint lime levével és korianderrel.

    A lime és koriander friss ízt ad a húsnak, és a legjobb frissen tálalva.

    6

    Miután a hús megpirult, tedd félre és hagyd hűlni. Töltsd meg vele az arepákat.

    Az arepák ideálisak a töltéshez, ha kicsit hűlnek, nem esnek szét.

    7

    Tálald az Arepa con Carne de Cerdo-t frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    A legjobb, ha az arepákat frissen és melegen fogyasztjuk.