Arepa con Perico koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Perico

Az Arepa con Perico egy népszerű latin-amerikai étel, amely különösen Venezuelában és Kolumbiában ismert. Az étel a finom, friss zöldségekkel kevert tojásokat kínál egy ropogós arepában, ami tökéletes reggelire vagy könnyű étkezésre. Az Arepa con Perico egy egyszerű, mégis gazdag ízeket kínáló étkezés.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
4 db Tojás
1 db Vöröshagyma (felaprítva)
2 db Paradicsom (felkockázva)
1 db Zöld paprika (felkockázva)
2 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A víz melegsége segít abban, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A felaprított vöröshagymát és fokhagymát tedd egy serpenyőbe, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát és fokhagymát lassan pirítva jobb ízt érhetsz el.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és zöld paprikát, és főzd össze őket, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A friss paradicsom édes és friss ízt ad az ételnek, amit a paprika még inkább kiemel.

    6

    A tojásokat verd fel, és öntsd a zöldségkeverékre. Folyamatosan keverve főzd meg a tojásokat, hogy scrambelt tojást kapj.

    Ha lágyabb tojásokat szeretnél, ne süsd túl őket, hogy még krémesek maradjanak.

    7

    Miután a tojás elkészült, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni.

    A tojásokat frissen tálald, hogy megőrizzék a krémességüket.

    8

    Töltsd meg az arepákat a kész pericóval, és tálald frissen.

    Az Arepa con Perico tökéletes reggelire vagy könnyű vacsorára.