Arepa con Pollo koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Pollo

Az Arepa con Pollo egy klasszikus latin-amerikai étel, amely Kolumbiából származik, és a csirkehús, avokádó és lime frissítő ízével teli. Az arepa kívül ropogós, belül pedig puha, míg a töltelék gazdag, krémes és friss ízeket kínál. Az étel népszerű reggelire vagy gyors étkezésre, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
300 g Főtt csirkehús (reszelt)
1 db Avokádó (felaprítva)
1 ek. Friss koriander (apróra vágva)
2 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 db Lime (lé)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A főtt csirkehúst reszeld le, majd egy tálban keverd össze a felaprított avokádót, fokhagymát, koriandert és lime levet.

    Ha szeretnéd, egy kis joghurttal is gazdagíthatod a tölteléket, hogy még krémesebb legyen.

    5

    A kész arepákat vágd félbe, és töltsd meg a csirkehúsos-avokádós keverékkel.

    Töltsd meg bőven, hogy az arepa gazdag és ínycsiklandó legyen.

    6

    Tálald az Arepa con Pollot frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Az Arepa con Pollo legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.