Arrosticini tálalva

Arrosticini

Az Arrosticini egy tradicionális olasz étel, amely az Abruzzo régióból származik. A pásztorok egyszerű, de ízletes fogásaként született, mivel könnyen elkészíthető a szabadban. Ma már az egész világon ismert, mint egyedi és különleges grillétel. Az apró, bárányhúsból készült nyársak tökéletesen hordozzák az olasz vidék ízeit, és ideálisak baráti összejövetelek vagy családi grillezések alkalmával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Bárányhús
50 ml Extra szűz olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ág Friss rozmaring
2 gerezd Fokhagyma
20 db Fanyárs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd egyenletes, körülbelül 2 cm-es kockákra. Így könnyen felhelyezheted a fanyársakra, és egyenletesen átsülnek.

    A hús vágásánál figyelj arra, hogy lehetőleg azonos méretűek legyenek a kockák, így biztosítva az egyenletes sütést.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az aprított fokhagymát, a sót, a borsot, és a rozmaring leveleit. Helyezd a húst a pácba, és hagyd állni legalább 2 órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pácban való pihentetés időtartama befolyásolja az ízek intenzitását. Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben.

    3

    Áztasd be a fanyársakat hideg vízbe 30 percre, hogy sütés közben ne égjenek meg.

    Ez a lépés elengedhetetlen, ha fanyársakat használsz, mert megakadályozza, hogy a nyársak meggyulladjanak a grillen.

    4

    A pácolt húsdarabokat húzd fel a fanyársakra, ügyelve arra, hogy a húsdarabok között maradjon egy kis hely a jobb hőeloszlás érdekében.

    A húsdarabok közötti hely biztosítja, hogy a hús minden oldala egyenletesen süljön meg.

    5

    Forrósíts fel egy grillt vagy egy grillserpenyőt közepes hőmérsékleten. Helyezd a nyársakat a grillre, és süsd őket minden oldalukon 2-3 percig, amíg szép aranybarna kérget nem kapnak.

    A sütés során figyelj arra, hogy ne süsd túl a húst, mert kiszáradhat. A bárányhús akkor a legfinomabb, ha belül rózsaszín marad.

    6

    Tálald forrón az arrosticinit friss salátával, ropogós kenyérrel, és extra olívaolajjal megcsepegtetve.

    Az arrosticini önmagában is finom, de kínálhatsz mellé különféle mártásokat is, például tzatzikit vagy aiolit.