A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a felesleges keményítőt.
A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy ne legyen túl ragadós a végén.
Tedd a rizst egy nagy fazékba, öntsd rá a tejet, és egy csipet sót is adj hozzá. Közepes lángon főzd, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
Ne hagyd felügyelet nélkül a rizst, mert könnyen leéghet az alján.
Amikor a rizs már megpuhult, add hozzá a sűrített tejet és a cukrot. Keverd jól össze, és folytasd a főzést alacsony lángon 10-15 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a tejes keverék beszívja az ízeket.
Ha szeretnéd, a cukrot ízlés szerint adagolhatod, hogy édesebb vagy kevésbé édes legyen.
Ezután add hozzá a vaníliás cukrot és a fahéjat, és keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A vaníliás cukor extra édes aromát ad, de ha nincs, használhatsz vaníliát vagy vanília esszenciát is.
Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a rizs teljesen megszívja a folyadékot.
A pihentetés segít, hogy a rizs ne legyen túl híg, és sűrűbb állagot kapjon.
Tálald az Arroz doce-t egy kis fahéjjal megszórva és friss fahéjjal díszítve.
A friss fahéj szép színt ad az ételnek, és friss ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.