Arroz doce sűrített tejjel, fahéjjal díszítve

Arroz doce sűrített tejjel

Az Arroz doce egy klasszikus brazil édesség, amely rizst, tejet és sűrített tejet tartalmaz. Az étel különösen népszerű ünnepi alkalmakkor, de bármikor tökéletes desszert lehet a hétköznapokra is. Az édes tej és rizs kombinációja sima, krémes textúrát biztosít, míg a fahéj és a vaníliás cukor kiemeli az ízeket. Az Arroz doce a brazil konyha egyszerű, de gazdag édessége, amely mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
400 ml Sűrített tej
500 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 db Friss fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a felesleges keményítőt.

    A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy ne legyen túl ragadós a végén.

    2

    Tedd a rizst egy nagy fazékba, öntsd rá a tejet, és egy csipet sót is adj hozzá. Közepes lángon főzd, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs megpuhul, körülbelül 15-20 percig.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a rizst, mert könnyen leéghet az alján.

    3

    Amikor a rizs már megpuhult, add hozzá a sűrített tejet és a cukrot. Keverd jól össze, és folytasd a főzést alacsony lángon 10-15 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a tejes keverék beszívja az ízeket.

    Ha szeretnéd, a cukrot ízlés szerint adagolhatod, hogy édesebb vagy kevésbé édes legyen.

    4

    Ezután add hozzá a vaníliás cukrot és a fahéjat, és keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A vaníliás cukor extra édes aromát ad, de ha nincs, használhatsz vaníliát vagy vanília esszenciát is.

    5

    Amikor elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a rizs teljesen megszívja a folyadékot.

    A pihentetés segít, hogy a rizs ne legyen túl híg, és sűrűbb állagot kapjon.

    6

    Tálald az Arroz doce-t egy kis fahéjjal megszórva és friss fahéjjal díszítve.

    A friss fahéj szép színt ad az ételnek, és friss ízt biztosít.