Gyújtsd meg a tűzifát egy grillben vagy tűzrakóhelyen, és hagyd, hogy a fa izzó parázsra égjen, amely egyenletes meleget biztosít.
A jó parázs a kulcsa az asadonak. Használj keményfát, mert az hosszabban ég és egyenletesebb hőt ad. A parázsnak szürkés-fehérnek kell lennie, mielőtt a húst ráhelyezed.
Készítsd elő a húst: sózd meg bőségesen mindkét oldalát, és dörzsöld bele a sót. Ha fokhagymás vagy fűszeres ízt szeretnél, készíts olívaolajból, zúzott fokhagymából és rozmaringból egy egyszerű pácot, majd kend be vele a húst.
Az asado lényege a jó minőségű hús és a só. A sózás legyen bőséges, mert a hús nagy részét elveszíti a sütés során. A pác opcionális, de adhat egyedi ízt az ételnek.
Helyezd a húsdarabokat egy grillrácsra vagy egy megfelelően előkészített vaslapra, amely a parázs felett helyezkedik el. Ügyelj arra, hogy a hő ne legyen túl intenzív, hogy a hús lassan és egyenletesen süljön.
A hőt a parázs mennyiségével és a grillrács magasságával tudod szabályozni. A hús ne érjen közvetlenül a lángokhoz, mert megéghet.
Süsd a húsokat lassú tűzön, oldalanként 20-30 percig, attól függően, hogy milyen vastag a hús. Időnként forgasd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
A sütési idő függ a hús vastagságától és a hőmérséklettől. Használj húshőmérőt, hogy ellenőrizd a hús átsültségét. A kulcs a türelem, az asado lassan készül, de megéri a várakozást.
Amikor a hús eléri a kívánt sütési szintet (pl. médium vagy jól átsült), vedd le a grillről, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a szaftok eloszoljanak a húsban.
A pihentetés fontos, hogy a hús ne száradjon ki. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.
Tálald az asadót frissen sült zöldségekkel, salátával vagy chimichurri szósszal kísérve. Ne feledkezz meg a friss kenyérről sem!
A chimichurri szósz remekül illik az asadohoz. Kínálhatsz mellé más argentin köreteket is, például sült burgonyát vagy édesburgonyát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.