A rizst alaposan megmossuk, majd egy nagy lábasban 800 ml vízzel felforraljuk. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
A rizst jól át kell mosni, hogy a felesleges kemikáliák és kemikáliák eltávolításra kerüljenek.
Közben a sárgabarackot felkockázzuk, a diót durvára vágjuk, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk a diót.
A dió pirítása kiemeli az ízét, és ropogós textúrát ad a desszertnek.
A búzadara és a cukor hozzáadásával keverjük össze, majd fűszerezzük fahéjjal, és jól keverjük össze.
A fahéj friss és meleg ízt ad a desszertnek, biztosítja a karakteres ízhatást.
Adjuk hozzá a mazsolát, a szárított sárgabarackot, és alacsony lángon főzzük még 10-15 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul.
A mazsola édesíti az ételt, miközben kellemes textúrát ad.
A kész aşuret tálakba öntjük, és hagyjuk lehűlni, hogy az ízek összeérjenek.
A aşuret mindig pihentesd legalább 30 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg a sült dióval, friss mentalevelekkel, és egy kis citromlével.
A menta friss íze jól kiegészíti a gazdag, édes aromákat a desszertben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.