Ausztrál mangós cider pohárban lime-mal díszítve

Ausztrál mangós cider

Az ausztrál mangós cider az egzotikus gyümölcsök szerelmeseinek egyik kedvence. A mangó és a lime frissítő kombinációja tökéletesen kiegészíti az alma természetes édességét. Ez a cider az ausztrál nyarak hangulatát idézi meg, és remek választás baráti összejövetelekhez vagy egy kellemes nyári délutánhoz. Az ital könnyen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi azokat, akik szeretik a trópusi ízeket és a frissítő italokat.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 25 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1500 ml Almalé
300 g Friss mangó
100 g Cukor
2 db Lime
5 g Élesztő
10 g Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozzuk meg a mangót, vágjuk kisebb darabokra, és pürésítsük egy turmixgépben.

    A legérettebb, legillatosabb mangót válaszd a legjobb íz eléréséhez. Ha nincs friss mangód, használhatsz fagyasztott mangót is, de olvaszd ki előtte.

    2

    Öntsük az almalevet egy nagy edénybe, és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A cukor helyett használhatsz mézet vagy más édesítőszert is. Kóstold meg az almalevet, és annyi cukrot adj hozzá, amennyi neked megfelel.

    3

    Adjuk hozzá a mangópürét és a lime levét az almás keverékhez. Alaposan keverjük össze.

    A lime leve kiemeli a mangó ízét, és frissességet ad a cidernek. A lime levét ízlés szerint adagold.

    4

    Adjunk hozzá aprított friss mentát és az élesztőt, majd ismét keverjük meg, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A menta frissítő ízt ad a cidernek. A mentát apróra vágd, hogy jobban kiadja az ízét. Ügyelj arra, hogy az élesztő aktív legyen.

    5

    Fedd le az edényt, de hagyj rajta egy kis rést, hogy a gázok távozhassanak. Hagyjuk szobahőmérsékleten 7-10 napig erjedni.

    Az erjedéshez sötét, hűvös helyet válassz. Az erjedés ideje függ a hőmérséklettől és az élesztő aktivitásától.

    6

    Az erjedés befejezése után szűrjük át az italt, hogy eltávolítsuk a mentát és az esetleges mangórostokat.

    A szűréshez használj gézlapot vagy finom szövésű szűrőt. A szűrést többször is megismételheted, ha szükséges.

    7

    Töltsük a kész cidert steril üvegekbe, majd zárjuk le őket szorosan.

    A palackozáshoz használj sörösüvegeket vagy pezsgősüvegeket, amelyek jól zárnak. Ügyelj arra, hogy az üvegek teljesen tiszták legyenek.

    8

    Hűtsük le a cider-t a hűtőben további 2-3 órán keresztül, majd tálaljuk hidegen, lime-szeletekkel díszítve.

    A hűtés segít leállítani az erjedést, és tisztábbá teszi az ízeket. A lime szelet nem csak díszítés, hanem a cider ízét is fokozza.