Aval payasam tálalva kókuszreszelékkel és mazsolával díszítve

Aval payasam

Az Aval payasam egy hagyományos dél-indiai desszert, amelyet főként különleges alkalmakra készítenek. A rizspelyhek egyedülállóan krémes textúrát adnak, miközben a kókuszreszelék és a kardamom gazdag ízt biztosítanak. Az étel tökéletes választás azok számára, akik szeretnék megkóstolni az autentikus indiai édességeket. Az Aval payasam története évszázadokra nyúlik vissza, és ma is az egyik legkedveltebb édesség a dél-indiai konyhában.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Aval (rice flakes)
1 l Tej
100 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
3 db Kardamom
2 ek. Raisins
20 g Cashews
1 ek. Ghee

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forraljuk fel a tejet egy közepes lábasban, miközben kevergetjük, hogy ne égjen le.

    Ha a tej túlságosan felhabzik, vegyük le egy kicsit a tűzről és keverjük újra, hogy ne ömöljön ki.

    2

    Az aval-t (rizs pelyhet) egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A pelyheket ne pirítsuk túl, mert gyorsan éghetnek.

    3

    Adjuk hozzá a megpirított aval-t a forró tejhez és főzzük 5-7 percig, hogy a pelyhek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

    A főzési időt a kívánt állagtól függően módosíthatjuk, ha krémesebbre szeretnénk, hosszabb ideig főzzük.

    4

    Adjuk hozzá a cukrot és keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A cukrot lassan adagoljuk, hogy mindig ellenőrizhessük az édességet.

    5

    Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, kardamomot, mazsolát és a fenyőmagot, majd főzzük tovább, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    A kardamom finom illatot ad az ételnek, de vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sokat.

    6

    Az ételt tálalás előtt hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd locsoljuk meg egy evőkanál ghee-vel (ghí), hogy gazdag ízt adjon.

    A ghee fokozza a payasam gazdag, krémes textúráját, de nem szükséges túl sokat használni.