Forraljuk fel a tejet egy közepes lábasban, miközben kevergetjük, hogy ne égjen le.
Ha a tej túlságosan felhabzik, vegyük le egy kicsit a tűzről és keverjük újra, hogy ne ömöljön ki.
Az aval-t (rizs pelyhet) egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A pelyheket ne pirítsuk túl, mert gyorsan éghetnek.
Adjuk hozzá a megpirított aval-t a forró tejhez és főzzük 5-7 percig, hogy a pelyhek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
A főzési időt a kívánt állagtól függően módosíthatjuk, ha krémesebbre szeretnénk, hosszabb ideig főzzük.
Adjuk hozzá a cukrot és keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
A cukrot lassan adagoljuk, hogy mindig ellenőrizhessük az édességet.
Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, kardamomot, mazsolát és a fenyőmagot, majd főzzük tovább, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
A kardamom finom illatot ad az ételnek, de vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sokat.
Az ételt tálalás előtt hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd locsoljuk meg egy evőkanál ghee-vel (ghí), hogy gazdag ízt adjon.
A ghee fokozza a payasam gazdag, krémes textúráját, de nem szükséges túl sokat használni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.