Ayam geprek csĂ­pƑs szĂłsszal Ă©s sĂŒlt tofuval tĂĄlalva

Ayam geprek tofuval

Az Ayam geprek az indonĂ©z utcai Ă©telek egyik legismertebb fogĂĄsa, amely kĂŒlönösen JĂĄvĂĄn vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©. Az Ă©tel nevĂ©ben az „ayam” csirkĂ©t, a „geprek” pedig összetörĂ©st jelent – a mĂĄr megsĂŒtött csirkĂ©t szĂł szerint összenyomjĂĄk, majd forrĂł, friss sambal szĂłsszal öntik le. Technikai tanĂĄcs: a bunda ropogĂłssĂĄga a liszt Ă©s kemĂ©nyĂ­tƑ megfelelƑ arĂĄnyĂĄn mĂșlik, valamint a magas hƑmĂ©rsĂ©kletƱ olajon valĂł gyors sĂŒtĂ©sen. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen sĂŒlt csirke Ă©s tofu ropog a szĂĄd alatt, miközben a sambal tĂŒzes ereje hirtelen melegsĂ©get hoz – ez az Ă©tel minden Ă©rzĂ©kszervedre hat. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, ha valami kĂŒlönlegeset Ă©s pikĂĄnsat szeretnĂ©l az asztalra tenni, akĂĄr hĂ©tköznap is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g CsirkemellfilĂ©
⭕ 200 g Tofu
⭕ 100 g Liszt
⭕ 50 g KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 2 db Tojás
⭕ 4 db Fokhagyma
⭕ 4 db Chili paprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfilĂ©t szeleteld fel vĂ©kony szeletekre, a tofut pedig kockĂĄzd fel. MindkettƑt kĂŒlön tĂĄlban sĂłzd meg, Ă©s hagyd pihenni 10 percig.

    A vĂ©konyabb hĂșsszeletek gyorsabban ĂĄtsĂŒlnek, Ă­gy elkerĂŒlheted a tĂșlsĂŒtĂ©st vagy kiszĂĄradĂĄst.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a kemĂ©nyĂ­tƑt. Egy mĂĄsik tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat. A csirkeszeleteket Ă©s tofukockĂĄkat elƑször forgasd a tojĂĄsba, majd a lisztes keverĂ©kbe.

    A kemĂ©nyĂ­tƑ segĂ­t extra ropogĂłs kĂ©rget kialakĂ­tani – ne hagyd ki!

    3

    Egy mĂ©ly serpenyƑben vagy fritƑzben forrĂłsĂ­tsd fel az olajat kb. 170-180°C-ra. SĂŒsd meg a csirkĂ©t Ă©s tofut aranybarnĂĄra, majd tedd papĂ­rtörlƑre lecsöpögni.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt – egyszerre csak nĂ©hĂĄny darabot sĂŒss, Ă­gy ropogĂłs marad a bunda.

    4

    KĂ©szĂ­tsd el a sambal-t: mozsĂĄrban vagy aprĂ­tĂłval zĂșzd össze a fokhagymĂĄt, a chilipaprikĂĄt, sĂłt Ă©s cukrot. KevĂ©s forrĂł olajat önts rĂĄ, Ă©s keverd ĂĄt alaposan.

    Ha nem bĂ­rod a tĂșl erƑset, hasznĂĄlj kevesebb chilit vagy vegyesen piros Ă©s zöld paprikĂĄt.

    5

    A sĂŒlt csirkĂ©t tedd vĂĄgĂłdeszkĂĄra, Ă©s egy mozsĂĄrtörƑ vagy kanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel nyomkodd szĂ©t enyhĂ©n. Öntsd rĂĄ a sambal keverĂ©ket, Ă©s forgasd össze.

    A \'geprek\' szĂł jelentĂ©se \'összetört\' – ettƑl lesz autentikus a textĂșrĂĄja Ă©s az Ă­ze.

    6

    TĂĄlald a sambalos csirkĂ©t Ă©s a sĂŒlt tofut frissen, Ă­zlĂ©s szerint pĂĄrolt rizzsel vagy uborkĂĄval kiegĂ©szĂ­tve.

    A rizs segĂ­t enyhĂ­teni a csĂ­pƑssĂ©get – tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje ennek az indonĂ©z fogĂĄsnak.