Ayran rózsaborssal jéggel tálalva

Ayran rózsaborssal

Ayran egy tradicionális török ital, amelyet joghurtból, vízből és sóból készítenek. Az ital hűsítő és frissítő hatású, különösen nyáron népszerű. A rózsabors hozzáadása egy kis csavart ad a klasszikus recepthez, egy frissítő és enyhén fűszeres ital élvezetét nyújtva. Az ayran rózsaborssal tökéletes kiegészítője a török étkezéseknek, és könnyen elkészíthető otthon. Ha igazán frissítő élményre vágysz, ne hagyd ki!

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Joghurt
200 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Rózsabors
4 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy nagy keverőtálba. Add hozzá a vizet és a sót.

    A víz mennyisége ízlés szerint állítható, ha sűrűbb ayrant szeretnél, kevesebb vizet adj hozzá.

    2

    A rózsaborsot finoman törd össze egy mozsárban vagy fűszerőrlőben.

    A rózsabors frissessége fontos, mivel az őrölt bors íze intenzívebb lesz.

    3

    Add hozzá a frissen őrölt rózsaborsot a joghurthoz, és keverd jól össze.

    A rózsabors ízének intenzitását ízlés szerint szabályozhatod, de ne hagyd, hogy túlságosan dominálja az italt.

    4

    Tedd az ayrant egy shakerbe vagy turmixgépbe, és jól rázd fel, hogy habos legyen.

    Ha nincs shakered, használhatsz turmixgépet, így még habosabb lesz.

    5

    Tálald jégkockákkal, és frissen élvezd!

    A jégkockák nemcsak hűtés miatt fontosak, hanem a friss, hideg ayranhoz adnak egy extra frissítő élményt.