Ayran uborkával, frissítő joghurtos ital uborkával és mentával tálalva

Ayran uborkával

Ayran egy hagyományos török ital, amelyet joghurtból készítenek. Az eredeti ayran sós és krémes, de a különböző változatokban sokféle fűszert is hozzáadhatunk. Az uborkás változat különösen frissítő hatású, és tökéletes választás egy meleg napon. Az uborka és menta kombinációja nemcsak ízletes, hanem rendkívül hűsítő is, így ideális a nyári hónapokban. A török konyhában az ayran minden étkezéshez gyakran társul, különösen a fűszeres ételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Joghurt
300 ml Víz
1 tk.
1 db Uborka
1 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összekeverjük, hogy sima állagú legyen.

    Ha szeretnéd, az ayran egy kicsit hígabbá válik, ha több vizet adsz hozzá.

    2

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd fel apró kockákra.

    Ha a héját nem szereted, könnyen eltávolíthatod, de az uborka héja is sok ízt ad.

    3

    A fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajjal együtt a joghurtos keverékhez adjuk.

    A fokhagyma ad egy enyhe fűszerességet, ami jól illik az uborka friss ízéhez.

    4

    Az uborkát és a friss mentát hozzáadjuk a joghurtos keverékhez, majd alaposan összekeverjük.

    A menta friss íze remekül kiegészíti az uborka és a joghurt ízét, így a levegős ayran frissítő hatású lesz.

    5

    A kész ayrant tálald hidegen, és élvezd a frissítő, krémes italt.

    Hűtve a legjobb, így a friss ízek teljes mértékben érvényesülnek.