A joghurtot egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összekeverjük, hogy sima állagú legyen.
Ha szeretnéd, az ayran egy kicsit hígabbá válik, ha több vizet adsz hozzá.
Az uborkát hámozd meg, majd vágd fel apró kockákra.
Ha a héját nem szereted, könnyen eltávolíthatod, de az uborka héja is sok ízt ad.
A fokhagymát finomra aprítjuk, majd az olívaolajjal együtt a joghurtos keverékhez adjuk.
A fokhagyma ad egy enyhe fűszerességet, ami jól illik az uborka friss ízéhez.
Az uborkát és a friss mentát hozzáadjuk a joghurtos keverékhez, majd alaposan összekeverjük.
A menta friss íze remekül kiegészíti az uborka és a joghurt ízét, így a levegős ayran frissítő hatású lesz.
A kész ayrant tálald hidegen, és élvezd a frissítő, krémes italt.
Hűtve a legjobb, így a friss ízek teljes mértékben érvényesülnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.