A pulykamell filéket vágd egyenlő méretű szeletekre, és óvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
A húst érdemes fólia alatt klopfolni, hogy ne sérüljön meg.
Szórd meg a hússzeleteket sóval, borssal, és dörzsöld be fokhagyma porral. Helyezz rá egy kis ágat friss rozmaringot.
A fűszereket ízlés szerint variálhatod.
Tekerj köréjük egy-egy szelet bacont, és rögzítsd fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A bacont szorosan tekerd a hús köré, hogy sütés közben ne essen le.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá olívaolajat, és pirítsd meg a baconbe tekert pulykamelleket minden oldalról, amíg aranybarnák lesznek.
Ne süsd túl a bacont, mert megkeményedik.
Helyezd át a megpirított szeleteket egy tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig, hogy a hús teljesen átsüljön.
A sütési idő függ a hússzeletek vastagságától. Ellenőrizd, hogy a hús teljesen átsült-e, mielőtt kiveszed a sütőből.
Tálald a baconbe tekert pulykamelleket friss salátával, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével, és kínálj mellé tejfölt vagy más öntetet.
A tejföl helyett kínálhatsz fokhagymás joghurtot vagy mézes-mustáros mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.