Baconbe tekert pulykamell, friss zöldségekkel tálalva

Baconbe tekert pulykamell

A baconbe tekert pulykamell egy ínycsiklandó és látványos fogás, amely tökéletes választás különleges alkalmakra vagy egy hétvégi vacsorára. A bacon ropogós textúrája és füstös íze remekül kiegészíti a pulykamell szaftos puhaságát. Ez az étel gyorsan elkészíthető, mégis elegáns megjelenésével mindenkit lenyűgöz az asztalnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Pulykamell filé
200 g Bacon (vékony szeletekben)
1 tk. Fokhagyma por
2 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors
30 ml Olívaolaj
100 ml Tejföl (opcionális, tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamell filéket vágd egyenlő méretű szeletekre, és óvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.

    A húst érdemes fólia alatt klopfolni, hogy ne sérüljön meg.

    2

    Szórd meg a hússzeleteket sóval, borssal, és dörzsöld be fokhagyma porral. Helyezz rá egy kis ágat friss rozmaringot.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod.

    3

    Tekerj köréjük egy-egy szelet bacont, és rögzítsd fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

    A bacont szorosan tekerd a hús köré, hogy sütés közben ne essen le.

    4

    Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá olívaolajat, és pirítsd meg a baconbe tekert pulykamelleket minden oldalról, amíg aranybarnák lesznek.

    Ne süsd túl a bacont, mert megkeményedik.

    5

    Helyezd át a megpirított szeleteket egy tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig, hogy a hús teljesen átsüljön.

    A sütési idő függ a hússzeletek vastagságától. Ellenőrizd, hogy a hús teljesen átsült-e, mielőtt kiveszed a sütőből.

    6

    Tálald a baconbe tekert pulykamelleket friss salátával, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével, és kínálj mellé tejfölt vagy más öntetet.

    A tejföl helyett kínálhatsz fokhagymás joghurtot vagy mézes-mustáros mártogatóst is.