Baegam Soondae, koreai fűszeres töltött bél, friss korianderrel tálalva

Baegam Soondae

A Baegam Soondae egy koreai étel, amelyet töltött béltésztából készítenek. A töltelék a darált malachús, sertésvér, fűszerek és rizsliszt kombinációja, amely ínycsiklandó ízt ad. A szójaszósz és a koriander egyedi frissességet ad ennek az ételnek, amely a koreai konyha egyik alapvető fogása. A Baegam Soondae tökéletes választás egy különleges vacsorához, hiszen gazdag ízvilágot és tradíciókat kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Malachús (darált)
100 ml Vér (sertés)
3 ek. Cibere (rizsliszt)
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 csipet Tengeri só
0.5 tk. Friss bors
1 db Tészta (bél)
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A malachúst és a sertésvért egy tálban keverd össze, majd add hozzá a cibere rizslisztet, a reszelt gyömbért és fokhagymát.

    A keveréket alaposan dolgozd össze, hogy a textúrája egyenletes legyen.

    2

    A szójaszószt és a tengeri sót is keverd a masszához, majd ízesítsd friss borssal.

    A szójaszósz gazdag ízt ad, ne felejtsd el figyelembe venni az étel sósságát.

    3

    A masszát töltsd bele a béltartályba, ügyelj arra, hogy ne legyen túl szoros, mert főzés közben a töltelék megduzzad.

    A bél töltését lassan végezd, hogy elkerüld a repedéseket.

    4

    A megtöltött bélben lévő keveréket párold 30-40 percig, amíg a töltelék teljesen meg nem fő.

    A párolás során ügyelj arra, hogy ne főzd túl, különben a töltelék kiszáradhat.

    5

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége segít kiemelni az étel gazdag ízét és esztétikailag is szép.