Bagel mogyoróvajjal, mézzel, friss eperrel és banánnal, friss mentalevelekkel díszítve

Bagel édes változatban

A bagel édes változata egy nagyszerű reggeli vagy desszert, amely a hagyományos bagel friss és gazdag ízét ötvözi az édes, krémes mogyoróvajjal és mézzel. A friss gyümölcsök, mint az eper és banán, még ízletesebbé teszik ezt a könnyed ételt. Ez a recept gyorsan elkészíthető és ideális választás egy gyors reggelire vagy egy könnyű desszertre, amelyet bármikor élvezhetsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagel
100 g Mogyoróvaj
2 ek. Méz
6 db Friss eper
1 db Friss banán
1 ek. Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a bagellel: helyezd őket egy sütőlapra, és tedd őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe körülbelül 5 percig, hogy friss, meleg és ropogós legyen.

    Ha friss bagelt használsz, ezt a lépést elhagyhatod, mivel a friss bagel már puha és ízletes.

    2

    A mogyoróvajat és a mézet egy tálba tedd, majd keverd össze őket, hogy sima krémes állagot kapj.

    A mogyoróvaj és a méz ízének kiemelése érdekében használj természetes mogyoróvajat, lehetőleg adalékanyagok nélkül.

    3

    A friss epret és a banánt vágd fel vékony szeletekre, hogy könnyen elférjenek a bagelen.

    A gyümölcsök frissek és édesek legyenek, hogy még finomabbá tegyék az ételt.

    4

    A kész bagelt vágd ketté, és kend meg mindkét felét a mogyoróvaj-méz keverékkel.

    Ne sajnáld a mogyoróvajat és mézet, mert ez adja az étel gazdag ízét és textúráját.

    5

    Tedd a szeletelt epret és banánt a bagelre, majd szórd meg friss mentalevelekkel.

    A menta frissítő íze nagyon jól passzol az édes mogyoróvajhoz és gyümölcsökhöz.

    6

    Tálald az elkészült bagelt azonnal, és élvezd az édes, friss ízeket a ropogós bagellel.

    Ez az étel frissen a legfinomabb, de ha több személyre készíted, akkor minden egyes bagelt külön tálalj.