Bagel fokhagymával és krémsajttal, friss petrezselyemmel díszítve

Bagel fokhagymával

A bagel egy tradicionális reggeli étel, amely világszerte elterjedt. A fokhagymás bagel egy friss és tápláló változata ennek a klasszikus ételnek, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes egy rohanós reggelre. A fokhagyma és a krémsajt kombinációja egy finom, gazdag ízt ad, amely tökéletesen illik a ropogós bagelhez. Ez a recept ideális választás egy könnyű reggeli vagy egy gyors ebéd számára, amelyet bármikor élvezhetsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagel
3 gerezd Fokhagyma
150 g Krémsajt
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a bagellel: helyezd őket egy sütőlapra, és tedd őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe körülbelül 5 percig, hogy friss, meleg és ropogós legyen.

    Ha friss bagelt használsz, ezt a lépést elhagyhatod, mivel a friss bagel már puha és ízletes.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd vagy préseld át egy fokhagyma-préselővel.

    Ha nem szereted a túl erős fokhagyma ízt, próbálj meg egy kicsit kevesebb fokhagymát használni.

    3

    A krémsajtot tedd egy tálba, és keverd el a fokhagymát, sót és fekete borsot. Keverd simára.

    Ha a krémsajt túl sűrű, egy kevés tej hozzáadásával könnyítheted a textúráját.

    4

    A kész bagelt vágd ketté, és kend meg mindkét felét a fokhagymás krémsajttal. A krémsajt alapja ad egy kellemes lágy ízt, amely jól passzol a fokhagyma ízéhez.

    Ne sajnáld a krémsajtot, mert ez fogja segíteni, hogy a fokhagyma és a bagel ízei összhangba kerüljenek.

    5

    Szórd meg friss petrezselyemmel, hogy egy kis frissességet adj az ételnek.

    Ha nem szereted a petrezselymet, próbálj meg snidlinget vagy bazsalikomot használni.

    6

    Tálald az elkészült bagelt azonnal, és élvezd a friss fokhagyma és krémsajt ízét a ropogós bagellel.

    Ez az étel frissen a legfinomabb, de ha több személyre készíted, akkor minden egyes bagelt külön tálalj.