Bagel tojással, krémsajttal és friss petrezselyemmel díszítve

Bagel tojással

A bagel egy tradicionális reggeli étel, amely világszerte elterjedt. A tojásos bagel egy friss és tápláló változata ennek a klasszikus reggelinek, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes egy rohanós reggelre. A tojás és a krémsajt kombinációja egy finom, krémes és gazdag textúrát ad, amely tökéletesen illik a ropogós bagelhez. A petrezselyem frissességet ad hozzá, de a tojás és a krémsajt dominálja az ételt. Ez a recept ideális választás egy könnyű reggelire vagy egy gyors ebédre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagel
4 db Tojás
150 g Krémsajt
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a bagellel: helyezd őket egy sütőlapra, és tedd őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe körülbelül 5 percig, hogy friss, meleg és ropogós legyen.

    Ha friss bagelt használsz, ezt a lépést elhagyhatod, mivel a friss bagel már puha és ízletes.

    2

    A tojásokat egy serpenyőben pirítsd meg. Ha lágy tojást szeretnél, süsd alacsony hőmérsékleten körülbelül 3-4 percig. Ha keményebb tojást szeretnél, süsd 5-6 percig.

    A tojásokat ne túl magas hőmérsékleten süsd, hogy ne égjenek meg, és a sárgája ne keményedjen meg túlságosan.

    3

    A krémsajtot tedd egy tálba, és ízesítsd sóval és fekete borssal. Keverd simára, hogy jól eloszoljanak az ízek.

    Ha extra krémes hatást szeretnél, keverj egy kis tejszínt a krémsajtba!

    4

    A kész bagelt vágd ketté, és kend meg mindkét felét a fűszeres krémsajttal. Ne sajnáld a krémsajtot, mert ez adja az étel gazdag textúráját.

    Ha túl vastag lenne a krémsajt, egy kis lime levet is keverhetsz hozzá, hogy frissebb legyen.

    5

    Tedd a tojásokat a bagelre, és szórd meg friss petrezselyemmel. Ízlés szerint a tojás tetejére tehetsz egy csipet extra fekete borsot is.

    A petrezselyem frissességet ad a tojásnak, de ha nem szereted, használhatsz más fűszereket, mint például snidlinget.

    6

    Tálald az elkészült bagelt azonnal, és élvezd a friss tojás és krémsajt ízét a ropogós bagellel.

    A bagelt akár előre is elkészítheted, de frissen a legfinomabb. Ha több személyre készíted, akkor minden egyes bagelt külön tálalj.