A babot áztasd be vízbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára. A rizst is öblítsd le alaposan.
Ha sietsz, használhatsz konzerv babot is, de az ízvilág friss babbal lesz a legjobb.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A szalonnát kockázd fel.
A szalonna megfelelő kockázása segíti a gyorsabb és egyenletesebb pirítást.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a szalonnát, amíg ropogós nem lesz.
A szalonnát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma ne piruljon meg túlzottan, hogy ne legyen keserű.
Ezután add hozzá a paprikát, a zöld chilit, és keverd össze a szalonnás-hagymás keverékkel.
A zöld chili enyhe csípősséget ad a ételnek, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elég.
Öntsd bele a vízet, add hozzá a babot és a sót, és főzd 20 percig közepes lángon.
A babot a vízben főzd puhára, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
Add hozzá a rizst, keverd össze, és főzd tovább 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a folyadék felszívódik.
Ne keverd túl sűrűn, hogy a rizs ne törjön össze, és egyenletesen főjön.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. A Baião de dois általában párolt zöldségekkel vagy friss salátával tálalható.
A koriander frissességet ad az ételhez, és a fűszerekkel való kombinációja különlegessé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.