Baião de dois korianderrel tálalva, friss koriander díszítéssel

Baião de dois korianderrel

Baião de dois, a brazil konyha egyik alapétele, amely az ország különböző régióiban népszerű. A rizs és bab kombinációja gazdag ízeket ad, miközben egyszerű és tápláló ételt kínál. Az étel gyakran jelenik meg ünnepi alkalmakkor, és különösen jól passzol grillezett húsokhoz. Az alaprecept különféle változatokban elkészíthető, és a koriander hozzáadása egy friss, zöld ízt ad neki. Az ételt a brazil vidéki konyhában és éttermekben is megtalálhatjuk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
150 g Fekete szemű bab
100 g Szalonna
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Friss koriander
1 db Paprika
1 db Zöld chili
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot áztasd be vízbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára. A rizst is öblítsd le alaposan.

    Ha sietsz, használhatsz konzerv babot is, de az ízvilág friss babbal lesz a legjobb.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A szalonnát kockázd fel.

    A szalonna megfelelő kockázása segíti a gyorsabb és egyenletesebb pirítást.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a szalonnát, amíg ropogós nem lesz.

    A szalonnát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma ne piruljon meg túlzottan, hogy ne legyen keserű.

    5

    Ezután add hozzá a paprikát, a zöld chilit, és keverd össze a szalonnás-hagymás keverékkel.

    A zöld chili enyhe csípősséget ad a ételnek, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elég.

    6

    Öntsd bele a vízet, add hozzá a babot és a sót, és főzd 20 percig közepes lángon.

    A babot a vízben főzd puhára, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    7

    Add hozzá a rizst, keverd össze, és főzd tovább 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a folyadék felszívódik.

    Ne keverd túl sűrűn, hogy a rizs ne törjön össze, és egyenletesen főjön.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. A Baião de dois általában párolt zöldségekkel vagy friss salátával tálalható.

    A koriander frissességet ad az ételhez, és a fűszerekkel való kombinációja különlegessé teszi.