Baião de dois sajttal, friss korianderrel tálalva

Baião de dois sajttal

A Baião de dois egy hagyományos brazil étel, amely a rizs és bab keverékét jelenti, és sokféle változatban elkészíthető. Az étel gazdag ízvilága miatt népszerű az országban, és különféle húsokkal vagy sajtokkal is tálalható. A sajttal készült változat egy igazán ínycsiklandó étkezést biztosít, és egyszerűen elkészíthető egy kiadós családi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
200 g Fekete szemű bab
100 g Sajt (Parmezán vagy queijo coalho)
100 g Szárított baconszalonna
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított fűszerek (oregánó, kakukkfű)
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a fekete szemű babot külön-külön főzd meg. A babot sós vízben 40-45 percig főzd, amíg megpuhul.

    A babot előző este beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket üvegesre.

    A hagyma pirítása segít kiemelni a fűszerek és a többi összetevő ízét.

    3

    A baconszalonnát vágd kisebb darabokra, és add hozzá a hagymához. Pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz.

    Ha vegetáriánus verziót szeretnél, a baconszalonna helyett használhatsz füstölt tofu-t.

    4

    Add hozzá a főtt rizst és babot a serpenyőbe, és keverd össze.

    A rizs és bab keverésekor ügyelj arra, hogy ne törjék össze a babot.

    5

    Szórd rá a szárított fűszereket, sót, és egy kis koriandert, majd jól keverd össze.

    A szárított fűszereket piríthatod egy kicsit a serpenyőben, hogy jobban előhozd az ízüket.

    6

    Add hozzá a sajtot és keverd el, amíg szépen elolvad és összekeveredik a rizses-babos keverékkel.

    A sajt fokozza a fogás gazdagságát, de választhatsz füstölt sajtot is, hogy különlegesebb ízt kapj.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander frissességet és szép színt ad az ételnek.