A rizst és a fekete szemű babot külön-külön főzd meg. A babot sós vízben 40-45 percig főzd, amíg megpuhul.
A babot előző este beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket üvegesre.
A hagyma pirítása segít kiemelni a fűszerek és a többi összetevő ízét.
A baconszalonnát vágd kisebb darabokra, és add hozzá a hagymához. Pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz.
Ha vegetáriánus verziót szeretnél, a baconszalonna helyett használhatsz füstölt tofu-t.
Add hozzá a főtt rizst és babot a serpenyőbe, és keverd össze.
A rizs és bab keverésekor ügyelj arra, hogy ne törjék össze a babot.
Szórd rá a szárított fűszereket, sót, és egy kis koriandert, majd jól keverd össze.
A szárított fűszereket piríthatod egy kicsit a serpenyőben, hogy jobban előhozd az ízüket.
Add hozzá a sajtot és keverd el, amíg szépen elolvad és összekeveredik a rizses-babos keverékkel.
A sajt fokozza a fogás gazdagságát, de választhatsz füstölt sajtot is, hogy különlegesebb ízt kapj.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A friss koriander frissességet és szép színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.