A pite tésztát nyújtsd ki, és béleld ki mini pite formákat. Nyújtsd a tésztát kb. 3 mm vastagságúra.
A tészta könnyen törhet, ha túl vékonyra nyújtod, így ügyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen.
Minden formába egy-egy evőkanál málnalekvárt helyezz, és simítsd el.
A lekvárnak elég hígnak kell lennie ahhoz, hogy könnyen eloszoljon, de ne legyen túl folyós.
A mandulalisztet, cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, olvasztott vajat és pudingport jól keverd össze, hogy sima masszát kapj.
Használj robotgépet vagy kézi mixerrel dolgozz, hogy a massza sima legyen, és ne legyenek benne csomók.
A mandulás masszát egyenletesen oszlasd el a lekvárral bevont tésztán.
Ha túl sok masszát teszel, túl magas lesz a tészta, és nem fog szépen sülni.
Szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Sütés közben a mandula szépen megpirul, így gyönyörű aranybarna színt kapnak.
Miután megsült, hagyd kihűlni, majd tálald, és élvezd a finom, friss mini Bakewell tartokat.
Tálalás előtt egy kis porcukorral megszórhatod, ha extra édességet szeretnél adni neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.