Balaleet fahéjjal, tálalva friss fahéjjal

Balaleet fahéjjal

A Balaleet fahéjjal egy hagyományos desszert, amelyet könnyen elkészíthetünk a napi kenyér maradékából. Az étel egyszerű, mégis rendkívül ínycsiklandó, és a fahéj és vanília édes íze különleges élményt nyújt. Ez a finom étel tökéletes választás reggelire vagy desszertként, mivel gyorsan elkészíthető és mindenki szereti. A Balaleet fahéjjal a legjobb frissen tálalva, egy kis extra fahéjjal megszórva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Fehér kenyér
200 ml Tej
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér kenyeret vágd kis kockákra, és tedd egy nagy tálba.

    A kenyér friss legyen, hogy a tej jól beszívja és puha maradjon.

    2

    A tejhez add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, sót, és fahéjat. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik.

    A fahéj ízesíti az ételt, ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    3

    A tojásokat verd fel, majd öntsd a kenyérkockákra. Ezután öntsd rá a fahéjas tejet, és keverd jól össze.

    Ne hagyd, hogy a kenyér túl sokáig ázzon, mert túl puhává válik.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel egy kis olajat, és add hozzá a kenyérkeveréket. Sütés közben folyamatosan kevergesd, hogy minden oldal egyenletesen piruljon.

    A sütést közepes lángon végezd, hogy a kenyeret ne égesd meg, hanem szépen átsüljön.

    5

    Amikor a balaleet minden oldala aranybarna, tálald frissen, és szórd meg egy kis extra fahéjjal.

    A friss fahéjjal történő megszórás fokozza az ízélményt és szép megjelenést ad az ételnek.