A fehér kenyeret vágd kis kockákra, és tedd egy nagy tálba.
A kenyér friss legyen, hogy a tej jól beszívja és puha maradjon.
A tejhez add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, sót, és fahéjat. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik.
A fahéj ízesíti az ételt, ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.
A tojásokat verd fel, majd öntsd a kenyérkockákra. Ezután öntsd rá a fahéjas tejet, és keverd jól össze.
Ne hagyd, hogy a kenyér túl sokáig ázzon, mert túl puhává válik.
Egy serpenyőben hevítsd fel egy kis olajat, és add hozzá a kenyérkeveréket. Sütés közben folyamatosan kevergesd, hogy minden oldal egyenletesen piruljon.
A sütést közepes lángon végezd, hogy a kenyeret ne égesd meg, hanem szépen átsüljön.
Amikor a balaleet minden oldala aranybarna, tálald frissen, és szórd meg egy kis extra fahéjjal.
A friss fahéjjal történő megszórás fokozza az ízélményt és szép megjelenést ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.