Balaleet tojással, friss hal tojásos szósszal és korianderrel

Balaleet tojással

A balaleet, mint sok más hagyományos afrikai étel, gazdag ízvilággal és egyszerű hozzávalókkal készül. A hal és a tojás kombinációja tökéletes egy tápanyagokban gazdag étkezéshez. Az ételt gyakran lime-mal és korianderrel tálalják, hogy kiemeljék a friss és ínycsiklandó ízeket. A tojás hozzáadása még gazdagabbá és szaftosabbá teszi a halat, így egy igazán különleges ételt kínálva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Balaleet (hal)
2 db Tojás
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
1 ág Cilantro (koriander)
2 ek. Olaj
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A balaleetet alaposan tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd kisebb darabokra. A halat sózd, borsozd, és tedd félre.

    A halat érdemes frissen beszerezni, mivel így megőrzi a legjobb ízét és textúráját.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld paprikát is szeleteld fel vékony csíkokra.

    A zöld paprikát érdemes egyforma méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válik.

    4

    A pirított hagymához add hozzá a zöld paprikát, köményt, sót és borsot, és pirítsd tovább 5-6 percig, amíg a paprika megpuhul.

    Ne pirítsd túl a paprikát, mert akkor elveszítheti a friss roppanó állagát.

    5

    Ezután add hozzá a balaleetet, és süsd 6-8 percig, amíg a hal szépen átsül.

    Ha a hal bőre ropogósra sült, az a legjobb jel, hogy kész.

    6

    A tojásokat verd fel, majd öntsd a halra. Add hozzá a friss koriandert és a lime levét.

    A lime frissessége nagyszerűen kiegészíti a hal ízét, így mindig frissen facsard bele.

    7

    A tojásokat lassan süsd, amíg szépen meg nem sülnek, és a halat a tojásos szósszal tálald.

    Ha szereted a szaftosabb ételt, a tojást ne süsd teljesen keményre, hanem hagyd egy kicsit lágyabbra.