A balaleetet alaposan tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd kisebb darabokra. A halat sózd, borsozd, és tedd félre.
A halat érdemes frissen beszerezni, mivel így megőrzi a legjobb ízét és textúráját.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld paprikát is szeleteld fel vékony csíkokra.
A zöld paprikát érdemes egyforma méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válik.
A pirított hagymához add hozzá a zöld paprikát, köményt, sót és borsot, és pirítsd tovább 5-6 percig, amíg a paprika megpuhul.
Ne pirítsd túl a paprikát, mert akkor elveszítheti a friss roppanó állagát.
Ezután add hozzá a balaleetet, és süsd 6-8 percig, amíg a hal szépen átsül.
Ha a hal bőre ropogósra sült, az a legjobb jel, hogy kész.
A tojásokat verd fel, majd öntsd a halra. Add hozzá a friss koriandert és a lime levét.
A lime frissessége nagyszerűen kiegészíti a hal ízét, így mindig frissen facsard bele.
A tojásokat lassan süsd, amíg szépen meg nem sülnek, és a halat a tojásos szósszal tálald.
Ha szereted a szaftosabb ételt, a tojást ne süsd teljesen keményre, hanem hagyd egy kicsit lágyabbra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.