Készítsd elő a halat: ha még nem filézted, távolítsd el a bőrt és a szálkákat, majd vágd szeletekre. Sózd, borsozd meg a halat.
A friss hal a legjobb választás, de fagyasztott halat is használhatsz, ha azt előzőleg felolvasztod.
Készítsd el a tészta bundát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a tojást, egy csipet sót, borsot és egy kevés vizet. A tésztának sűrűnek kell lennie, de még folyós állagú legyen.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben fel tudd venni a halat.
Melegíts olajat egy serpenyőben közepes lángon. Mártsd a haldarabokat a tésztába, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára, amíg ropogósak nem lesznek.
A halat akkor vedd ki, ha a tészta szép aranybarna, és a hal átsült. Figyelj arra, hogy ne süsd túl!
Közben készítsd elő a savanyúságot. Ha uborkát vagy káposztát használsz, szeleteld fel őket apróra, és ha szükséges, egy kis ecettel és cukorral ízesítheted.
A savanyúságot előre is elkészítheted, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Vágj szeletekre friss citromot és apróra vágd a petrezselymet, hogy friss ízt adjanak a kész ételnek.
A citrom frissességet ad a halhoz, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.
A bagett vagy a friss kenyér szeleteket vágd fel, és egyenként töltsd meg őket a sült haldarabokkal, savanyúsággal, egy kis petrezselyemmel és citromszeletekkel.
Ha a kenyér nem elég ropogós, pirítsd meg a szeleteket egy kicsit a serpenyőben, mielőtt belehelyezed a halat.
Tálald az elkészült Balık Ekmeket melegen, és ízlés szerint még egy kis extra citromlével vagy petrezselyemmel.
A friss, meleg étel a legjobb, de később is remek ízélményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.