A balut (kacsa tojást) óvatosan hámozd meg. Ügyelj arra, hogy ne törjön el a héja, mivel az ételnek fontos része.
A balutot előzőleg forrásban lévő vízben főzd meg, hogy a hús könnyen eltávolítható legyen.
A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálba tedd.
A fokhagymát nyomóval is összetörheted, hogy minél jobban kioldódjon az íze.
Öntsd hozzá az olívaolajat és a citromlevet, majd keverd jól össze. Sózd és borsozd az olajat ízlés szerint.
A citromlé felfrissíti az ízeket, és segít kiemelni a balut gazdag ízét.
A balutot helyezd a tálra, és locsold meg a fokhagymás olajjal. Tálalás előtt hagyd állni egy-két percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel díszítheted a balutot a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.