Balut fokhagymás olajjal, kacsa tojás friss petrezselyemmel díszítve

Balut fokhagymás olajjal

A balut egy hagyományos filipinó étel, amely főtt kacsa tojásból készül. Az étel népszerű az ázsiai konyhában, különösen a Fülöp-szigeteken. A balut gazdag és ízletes tojás, amelyet gyakran fűszeres olajjal és fokhagymával tálalnak. Ez a recept friss petrezselyemmel és citromlével gazdagítja az ízeket, így egy különleges ételt alkot, amely nemcsak tápláló, hanem nagyon finom is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Balut (főtt kacsa tojás)
4 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A balut (kacsa tojást) óvatosan hámozd meg. Ügyelj arra, hogy ne törjön el a héja, mivel az ételnek fontos része.

    A balutot előzőleg forrásban lévő vízben főzd meg, hogy a hús könnyen eltávolítható legyen.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálba tedd.

    A fokhagymát nyomóval is összetörheted, hogy minél jobban kioldódjon az íze.

    3

    Öntsd hozzá az olívaolajat és a citromlevet, majd keverd jól össze. Sózd és borsozd az olajat ízlés szerint.

    A citromlé felfrissíti az ízeket, és segít kiemelni a balut gazdag ízét.

    4

    A balutot helyezd a tálra, és locsold meg a fokhagymás olajjal. Tálalás előtt hagyd állni egy-két percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel díszítheted a balutot a tálalás előtt.