Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.
A hús minősége itt is kulcsfontosságú. A magasabb zsírtartalmú darált hús szaftosabb végeredményt garantál.
Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz rájuk egy szelet gouda sajtot, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.
A gouda sajt helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például ementálit vagy trappistát.
Karamellizáld a hagymát: vékonyan szeleteld fel, és pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon. Add hozzá a balzsamos-ecetet, és párold, amíg a hagyma puha és enyhén édeskés lesz.
A karamellizálás időigényes folyamat, de megéri a ráfordított időt. Alacsony lángon, türelmesen pirítsd a hagymát, időnként megkeverve, hogy ne égjen le. Egy kevés cukor hozzáadásával felgyorsíthatod a karamellizálást.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.
A zsemléket szárazon vagy vajjal megkenve is piríthatod.
Vágd szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a rukkolaleveleket.
A rukkola helyett használhatsz más salátafélét is, például madársalátát vagy bébispenótot.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét fokhagymás majonézzel, helyezd rá a rukkolát, a sajtos marhahúspogácsát, a karamellizált hagymát, és a paradicsomszeleteket.
A fokhagymás majonéz helyett használhatsz sima majonézt is, vagy készíthetsz saját, ízesített majonézt.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.
Azonnal tálald, hogy a zsemle ne ázzon el a szószoktól és a zöldségektől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.