Banánkenyér dióval, frissen sült, aranybarna tetejű

Banánkenyér dióval

A banánkenyér gyökerei az Egyesült Államokban találhatóak, ahol évtizedek óta népszerű étel. Az érett banánok felhasználása egy remek módja annak, hogy az ízletes, de már túl érett gyümölcsöket felhasználjuk. A dió hozzáadásával a tészta nemcsak extra textúrát, hanem egy finom, gazdag ízt is kap. A banánkenyér készítése rendkívül egyszerű, és ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár ajándékba is. Ha különlegesebb ízt szeretnél, próbáld meg egy kevés fahéjat adni a tésztához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
3 db Banán
250 g Liszt
150 g Cukor
1 ek. Sütőpor
1 tk. Szódabikarbóna
0.5 tk.
2 db Tojás
100 ml Olaj
100 g Dió
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Egy kenyérformát kenj ki olajjal és lisztezd be, hogy ne ragadjon le a tészta.

    Ha van sütőpapírod, az is jó alternatíva, mert könnyen kiemelheted majd a kész banánkenyeret!

    2

    A banánokat törd össze egy villával, amíg pépes állagot nem kapsz. A banánoknak érettnek és puhanak kell lenniük, hogy édesebb legyen a tészta.

    Ha a banánok nagyon érettek, még finomabb, édesebb banánkenyeret kapsz!

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és a vaníliás cukrot. Keverd alaposan el, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    4

    A banánpépet keverd össze a tojásokkal és az olajjal. Amikor jól összekeverted, add hozzá a száraz hozzávalókat, és óvatosan keverd össze őket egy spatulával, amíg homogén tészta nem lesz belőle.

    Ne keverd túl sokáig a tésztát, hogy a kenyér ne legyen túl kemény.

    5

    Add hozzá a durvára vágott diót, majd öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába. Egyenletesen eloszlik benne.

    A diót enyhén piríthatod előtte egy száraz serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon!

    6

    Tedd a kenyérformát a sütőbe, és süsd kb. 50-60 percig. Ellenőrizheted egy fogpiszkálóval: ha a belseje már nem ragad rá, akkor kész.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes 45 perc után figyelni a kenyérre.