Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Egy kenyérformát kenj ki olajjal és lisztezd be, hogy ne ragadjon le a tészta.
Ha van sütőpapírod, az is jó alternatíva, mert könnyen kiemelheted majd a kész banánkenyeret!
A banánokat törd össze egy villával, amíg pépes állagot nem kapsz. A banánoknak érettnek és puhanak kell lenniük, hogy édesebb legyen a tészta.
Ha a banánok nagyon érettek, még finomabb, édesebb banánkenyeret kapsz!
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és a vaníliás cukrot. Keverd alaposan el, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
A banánpépet keverd össze a tojásokkal és az olajjal. Amikor jól összekeverted, add hozzá a száraz hozzávalókat, és óvatosan keverd össze őket egy spatulával, amíg homogén tészta nem lesz belőle.
Ne keverd túl sokáig a tésztát, hogy a kenyér ne legyen túl kemény.
Add hozzá a durvára vágott diót, majd öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába. Egyenletesen eloszlik benne.
A diót enyhén piríthatod előtte egy száraz serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon!
Tedd a kenyérformát a sütőbe, és süsd kb. 50-60 percig. Ellenőrizheted egy fogpiszkálóval: ha a belseje már nem ragad rá, akkor kész.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes 45 perc után figyelni a kenyérre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.