Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulalisztet kétszer is átszitálhatod, hogy még finomabb legyen, és a macaronok felülete simább legyen.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a banánpürét, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A macaronázs során a cél egy 'szalagszerű' állag elérése. Ha a masszát felemeled, lassan, szalagszerűen kell visszafolynia a tálba.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
A pihentetés elengedhetetlen a macaronok 'lábának' kialakulásához. Addig pihentesd, amíg a felületük nem ragad.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet. Érdemes először egy-két macaronnal tesztelni a sütőt.
A karamellás töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd add hozzá a vajat és karamell szószt, hogy gazdag ízt kapj.
A tejszín ne forrjon fel teljesen, csak melegítsd fel. A jó minőségű étcsokoládé itt elengedhetetlen.
A karamellás krémet hagyd hűlni, hogy sűrűsödjön. Ha kell, tedd a hűtőbe pár percre, hogy gyorsabban dermedjen.
A krémnek kellően sűrűnek kell lennie, hogy ne folyjon ki a macaronok közül. Ha túl híg, tedd vissza a hűtőbe.
Amikor a karamellás krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A töltésnél figyelj, hogy ne tegyél túl sok krémet, mert akkor kifolyik.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A macaronok íze sokat javul, ha egy napot a hűtőben pihennek a fogyasztás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.