Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ügyelj arra, hogy a cider ne forrjon fel, csak melegedjen át. A forrásban lévő cider elveszítheti a szénsavtartalmát.
Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, és a szegfűszeget. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
Ha nincs barna cukrod, használhatsz fehér cukrot is, de a barna cukor karamellás ízt ad az italnak.
Keverd hozzá a banán- és mangópürét, majd alaposan keverd össze, hogy homogén állagú legyen.
A püréket friss banánból és mangóból készítsd, vagy használj jó minőségű, cukrozatlan konzerv püréket.
Add hozzá a vaníliakivonatot, és hagyd, hogy az ital még 2-3 percig melegedjen.
Ne forrald az italt, mert a vanília elveszítheti az aromáját. A cél, hogy a vanília íze átjárja az italt.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használj finom szűrőt vagy cheesecloth-ot, hogy biztosan ne kerüljenek fűszerdarabok az italba.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, és ha szeretnéd, néhány banánszelettel és mangókockával.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is. A díszítéshez használj friss, érett gyümölcsöket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.