Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy sütőformát sütőpapírral. TIPP: A sütőpapírt vajjal kenheted meg, hogy a sütemény ne ragadjon.
Ha nincs sütőpapírod, a formát alaposan kivajazhatod és lisztezheted.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a sót.
A sütőport szitán keresztül add a liszthez, hogy ne legyen csomós.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat.
A vajat hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebben lehessen habosítani. A tojásokat is egyenként keverd el alaposan a tésztában.
Törd össze a banánokat villával, és keverd hozzá a vajas keverékhez. TIPP: Az érettebb banán édesebb ízt ad a süteménynek.
A banánt pürésítheted is, ha nem szereted, ha darabos a sütemény.
Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és keverd simára. TIPP: Ne keverd túl, hogy a sütemény könnyű és puha maradjon.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva is adagolhatod, hogy könnyebben elegyedjenek.
Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsd el a tetejét.
A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a sütemény mindenhol egyformán süljön.
Süsd a süteményt 45-50 percig, vagy amíg egy tű tisztán jön ki belőle. TIPP: Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a sütemény ne essen össze.
Ha a sütemény teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd le a süteményt a formában 10 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A süteményt teljesen hűtsd ki, mielőtt felszeleteled, különben könnyen morzsolódik.
Szeleteld fel, és tálald. TIPP: Tálalhatod tejszínhabbal vagy porcukorral megszórva is.
A banános süteményt légmentesen záródó dobozban tárolva több napig is friss marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.