Banános tejturmix pohárban tálalva

Banános tejturmix

A banános tejturmix egy igazi klasszikus, amely nemcsak finom, de tápláló is. A banán természetes édessége és a tej lágy krémessége tökéletes kombinációt alkot. Ez az ital remek választás lehet reggeli kiegészítőként vagy egy fárasztó nap után energiafeltöltésként. A tejturmixok népszerűsége az 1920-as évek Amerikájában kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. Ez a változat friss banánnal és egy kis mézzel készült, hogy a természetes ízek domináljanak, és garantáltan minden korosztály kedvence lesz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Banán
300 ml Tej
10 g Vaníliás cukor
20 g Méz
6 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a banánokat, és vágd kisebb darabokra, hogy könnyen turmixolható legyen.

    A legjobb, ha fagyasztott banánt használsz, mert így a turmix sokkal krémesebb és hidegebb lesz. A banánt szeleteld fel és fagyaszd le előre.

    2

    Egy turmixgépbe tedd a banánt, tejet, vaníliás cukrot, mézet és a jégkockákat.

    Ha nincs vaníliás cukrod, használhatsz vanília kivonatot is. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    3

    Turmixold össze az összetevőket, amíg sima, krémes állagú nem lesz.

    Ha túl sűrű a turmix, adj hozzá még egy kevés tejet. Ha túl híg, adj hozzá még egy kis fagyasztott banánt vagy jégkockát.

    4

    Öntsd a tejturmixot magas poharakba, és díszítsd egy banánszelettel a pohár szélén.

    A turmixot díszítheted csokoládésziruppal, tejszínhabbal, vagy akár egy kis fahéjjal is.