Bánh bao sertéshússal, friss korianderrel tálalva

Bánh bao sertéshússal

A Bánh Bao egy hagyományos kínai étel, amely a kínai konyha egyik legkedveltebb fogása. Az étel lényege a puha, gőzölt tészta, amely gazdag töltelékkel van megtöltve. A sertéshúsos változat egy igazi klasszikus, és a töltelék ízesítésével egy igazán gazdag és ínycsiklandó ételt kapunk. A bánh bao az egész család számára tökéletes étkezés, amely könnyedén elkészíthető, és igazi élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sertéshús (darálthús)
1 ek. Kukoricakeményítő
100 g Gomba (shiitake vagy csiperke)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
1 ek. Cukor
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Szezámolaj
7 g Élesztő
500 g Liszt
250 ml Meleg víz
1 ek. Sójabab paszta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, élesztőt és cukrot keverd el a meleg vízben, majd hagyd pihenni 10 percig.

    Az élesztő aktiválása fontos, ezért ne hagyd ki ezt a lépést.

    2

    A sertéshúst, vöröshagymát, fokhagymát és gombát apróra vágd, majd keverd össze a sóval, borssal és a szezámolajjal.

    A hús és a zöldségek aprítása segít abban, hogy egyenletesebb legyen a töltelék.

    3

    Add hozzá a kukoricakeményítőt, és jól keverd el, hogy a töltelék sűrűbb legyen.

    A keményítő segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl folyós.

    4

    A pihenő tésztát gyúrd jól össze, majd hagyd kelni 1 órán keresztül, hogy megduplázódjon a térfogata.

    A tészta kellő pihenésével puhább és könnyebb bánh bao-t kapsz.

    5

    Amikor a tészta megkelt, oszd 12 egyenlő részre, formázz belőlük kis gombócokat, majd lapítsd ki őket.

    A tészta ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen elszakadhat a gőzölés közben.

    6

    Tedd a húsos tölteléket a kinyújtott tésztakorongok közepére, és hajtsd össze a széleit, hogy kis csomókat formálj belőle.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön túl sokat a tésztán kívülre.

    7

    A bánh bao-kat gőzöld 15-20 percig, amíg a tészta teljesen meg nem puhul és át nem fő.

    Gőzöléskor ügyelj arra, hogy ne rakd túl közel egymáshoz a gombócokat, mert a gőz nem tud jól áramolni körülöttük.

    8

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti az étel gazdag ízvilágát.