A lisztet, élesztőt és cukrot keverd el a meleg vízben, majd hagyd pihenni 10 percig.
Az élesztő aktiválása fontos, ezért ne hagyd ki ezt a lépést.
A sertéshúst, vöröshagymát, fokhagymát és gombát apróra vágd, majd keverd össze a sóval, borssal és a szezámolajjal.
A hús és a zöldségek aprítása segít abban, hogy egyenletesebb legyen a töltelék.
Add hozzá a kukoricakeményítőt, és jól keverd el, hogy a töltelék sűrűbb legyen.
A keményítő segít abban, hogy a töltelék ne legyen túl folyós.
A pihenő tésztát gyúrd jól össze, majd hagyd kelni 1 órán keresztül, hogy megduplázódjon a térfogata.
A tészta kellő pihenésével puhább és könnyebb bánh bao-t kapsz.
Amikor a tészta megkelt, oszd 12 egyenlő részre, formázz belőlük kis gombócokat, majd lapítsd ki őket.
A tészta ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen elszakadhat a gőzölés közben.
Tedd a húsos tölteléket a kinyújtott tésztakorongok közepére, és hajtsd össze a széleit, hogy kis csomókat formálj belőle.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön túl sokat a tésztán kívülre.
A bánh bao-kat gőzöld 15-20 percig, amíg a tészta teljesen meg nem puhul és át nem fő.
Gőzöléskor ügyelj arra, hogy ne rakd túl közel egymáshoz a gombócokat, mert a gőz nem tud jól áramolni körülöttük.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze remekül kiegészíti az étel gazdag ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.