Bánh cuốn rizstésztával, ínycsiklandó vietnami étel friss hozzávalókkal

Bánh cuốn rizstésztával

A Bánh cuốn rizstészta egy tradicionális vietnami étel, amely a friss és finom ízeket hirdeti. Az étel évtizedek óta a vietnami konyha egyik alapja, és ma már világszerte népszerű. A rizstészta tökéletesen ötvözi a húsos tölteléket és a zöldségeket, így igazi ínycsiklandó fogás. A gyors elkészítés és a friss összetevők miatt ideális választás akár hétköznapokra, akár különleges alkalmakra. Ha szeretnéd, próbáld ki egy kis pirított kesudióval is, hogy extra roppanós textúrát adj neki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 db Rizstészta lap
300 g Darálthús (sertés vagy csirke)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Sós szójaszósz
1 ek. Ocasolaj
2 szál Tavaszi hagyma
1 ek. Coriander
1 ek. Friss menta
100 g Pisztráng vagy garnéla (opcionális)
1 ek. Kesudió (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát és hagymát, és párold együtt, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hús ne ragadjon le a serpenyő aljára, így folyamatosan kevergetve pirítsd meg, hogy ne legyen túl száraz.

    2

    Amikor a hús megpirult, önts hozzá szójaszószt, és keverd el. Ha szeretnéd, tehetsz bele egy kevés nyers, aprított menta és koriander levelet is, hogy fokozd az ízt.

    Ne főzd túl a húst, hogy megőrizze a szaftosságát. A fűszerezést igazítsd a saját ízlésedhez!

    3

    A rizstésztát langyos vízben áztasd be néhány percre, amíg megpuhul, de még rugalmas marad. Ügyelj rá, hogy ne hagyd túl sokáig, mert széteshet.

    A tészta nedvesen sokkal jobban kezelhető, de ne hagyd benne a vízben túl sokáig!

    4

    A rizstésztát egy-egy lapra helyezd, majd a közepére tegyél egy kis darált húst. Tekerj fel mindent szorosan, mint egy kis tekercset.

    Ha nem sikerül tökéletesen feltekerni, próbálj több lapot használni egymásra, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    A tavaszi hagymát apróra vágva, és az opcionális pisztrángot vagy garnélát rakd a tekercsek tetejére. Díszítsd friss menta és koriander levelekkel.

    A pisztráng és garnéla csak egy extra lehetőség, de a hagyományos recept nem tartalmazza.

    6

    Tálald a Bánh cuốn rizstésztát frissen, amíg meleg. Ha szeretnéd, locsold meg egy kis olvasztott olajjal, vagy egy kevés pirított kesudiót szórhatsz a tetejére.

    A kesudió roppanóssága nagyszerű textúrát ad az ételnek, próbáld ki a rizstészta friss verziójával!