Bánh cuốn sertéshússal tálalva korianderrel és hal szósz mártással

Bánh cuốn sertéshússal

A Bánh cuốn Vietnam hagyományos étke, amit gyakran reggelire vagy ebédre fogyasztanak. A rizslisztből készült tészta könnyed, de ízletes, és a sertéshússal, fokhagymás mártással és friss korianderrel remekül kiegészíti a friss, fűszeres fogásokat. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, tökéletesen tükrözi a vietnami gasztronómia gazdag ízvilágát.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
30 g Tápióka keményítő
500 ml Húsleves alaplé
300 g Sertéshús (darálva)
1 db Hagymák (vöröshagyma)
3 gerezd Fokhagyma
1 ág Tálaláshoz: Friss koriander
1 ek. Szezámolaj
3 ek. Mártáshoz: Hal szósz
1 tk. Cukor
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a tápióka keményítőt keverd össze egy tálban. Add hozzá a húsleves alaplét fokozatosan, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta állagának lágy, de nem folyósnak kell lennie, így ha szükséges, adj hozzá még egy kevés rizslisztet.

    2

    Egy gőzölő kosárban (vagy egy kis szűrőben) gőzöld ki a tésztát, amíg átlátszó, rugalmas állagú lesz. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    A gőzölés során ügyelj arra, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, mert könnyen kiszáradhat a tészta!

    3

    A sertéshúst egy serpenyőben pirítsd meg a szezámolajon, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd tovább, amíg az illatok összeérnek.

    A sertéshús jól fűszerezve lesz igazán ízletes, így próbálj meg egy kis sót és borsot is hozzáadni.

    4

    A pirított húsra tedd rá a friss koriandert és kóstold meg, hogy szükség van-e további fűszerezésre.

    A koriander frissessége és íze nagyszerűen kiegészíti a sertéshúst, de ha nem szereted, más zöldfűszerekkel is helyettesítheted.

    5

    A gőzölt rizstésztát egy lapos tálra tedd, kanalazz rá egy adag sertéshúsos tölteléket, majd finoman tekerd fel, mint egy tekercset.

    A tészta legyen elég vékony ahhoz, hogy könnyen feltekerhető legyen, de ne legyen túlságosan száraz!

    6

    A hal szószt és cukrot egy kis tálban keverd össze, adj hozzá egy csipetnyi chili-t a csípősebb ízért.

    A mártás hűtve is tárolható, így a következő alkalomra is felhasználható!

    7

    Tálald a kész bánh cuốn-t a hal szósz mártással és friss korianderrel díszítve. Ha szeretnéd, egy kis chili is kerülhet rá.