Bánh da lợn kókusztejjel, szeletelve és frissen tálalva

Bánh da lợn kókusztejjel

A bánh da lợn egy hagyományos vietnami édesség, amely rizslisztből és kókusztejből készül. Eredetileg egy könnyű és édes desszert, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakra. A banánpüré és a kókusztej gazdagítja az ízét, miközben a rizsliszt finom, könnyű textúrát biztosít. A bánh da lợn a vietnami konyha egyik legismertebb édessége, és nagyon népszerű a nyári hónapokban, amikor a friss gyümölcsök és a kókusz íze kiemelkedő.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Rizsliszt
400 ml Kókusztej
100 g Cukor
100 g Tápiókaliszt
2 db Banánpüré
1 cs. Pudingpor
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a tápiókalisztet egy tálban keverd össze. A kókusztejet, a cukrot és a vaníliás cukrot is egy lábasban melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    Ha a kókusztej nem elég édes, egy kis mézet is adhatsz hozzá, hogy fokozd az édességét.

    2

    A banánokat pürésítsd, és add hozzá a kókusztejes keverékhez. Keverd össze alaposan.

    A banánpüré segít a bánh da lợn finom állagának kialakításában. Ha a banánok túl érettek, édesebbé teszik a süteményt.

    3

    A pudingport keverd el egy kis vízben, majd öntsd hozzá a keverékhez, és folyamatosan keverve add hozzá a rizsliszt és tápiókaliszt keverékét.

    A pudingpor segít a tésztának sűrűsödni, így a bánh da lợn állaga könnyű és rugalmas lesz.

    4

    Egy gőzölős edényt vagy nagy lábast készíts elő. A keveréket öntsd egy hőálló formába, majd helyezd a formát a gőzölő edénybe. Fedd le, és gőzöld 30-40 percig.

    A gőzölés során ügyelj arra, hogy a víz ne érje a tészta felszínét, mert ez megváltoztathatja a textúráját.

    5

    Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kis darabokra.

    A bánh da lợn akkor a legfinomabb, ha teljesen lehűl, így az ízek összeérnek, és könnyen szeletelhetővé válik.

    6

    Tálald hidegen, frissen vagy hűtve. Ízlés szerint tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy kókuszreszelékkel.

    A bánh da lợn legfinomabb, ha hidegen tálalják. A friss gyümölcsök vagy kókuszreszelék extra frissességet adnak hozzá.