A rizslisztet és a tápiókalisztet egy tálban keverd össze. A kókusztejet, a cukrot és a vaníliás cukrot is egy lábasban melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.
Ha a kókusztej nem elég édes, egy kis mézet is adhatsz hozzá, hogy fokozd az édességét.
A banánokat pürésítsd, és add hozzá a kókusztejes keverékhez. Keverd össze alaposan.
A banánpüré segít a bánh da lợn finom állagának kialakításában. Ha a banánok túl érettek, édesebbé teszik a süteményt.
A pudingport keverd el egy kis vízben, majd öntsd hozzá a keverékhez, és folyamatosan keverve add hozzá a rizsliszt és tápiókaliszt keverékét.
A pudingpor segít a tésztának sűrűsödni, így a bánh da lợn állaga könnyű és rugalmas lesz.
Egy gőzölős edényt vagy nagy lábast készíts elő. A keveréket öntsd egy hőálló formába, majd helyezd a formát a gőzölő edénybe. Fedd le, és gőzöld 30-40 percig.
A gőzölés során ügyelj arra, hogy a víz ne érje a tészta felszínét, mert ez megváltoztathatja a textúráját.
Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kis darabokra.
A bánh da lợn akkor a legfinomabb, ha teljesen lehűl, így az ízek összeérnek, és könnyen szeletelhetővé válik.
Tálald hidegen, frissen vagy hűtve. Ízlés szerint tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy kókuszreszelékkel.
A bánh da lợn legfinomabb, ha hidegen tálalják. A friss gyümölcsök vagy kókuszreszelék extra frissességet adnak hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.