Bánh Mì Bì reszelt sertéshússal tálalva, friss zöldségekkel és korianderrel.

Bánh Mì Bì - Reszelt sertéshússal

A Bánh Mì Bì, azaz a reszelt sertéshússal készült vietnámi szendvics, a vietnámi gyorsétkezés egyik alapdarabja. A sertéshús különleges pácban készül, és ropogós bagettben tálalják, amit friss zöldségekkel, korianderrel és lime-mal frissítenek. Ez a szendvics egy gyors és ízletes étkezés, amely tökéletes választás egy gyors ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Sertéshús (főtt, reszelt)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Hoiszin szósz
2 ek. Szójaszósz
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
4 ek. Maionéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt sertéshúst reszeld le, majd tedd félre. Ha szükséges, az apróra vágott fokhagymát add hozzá a húshoz, és jól keverd össze.

    Ha a hús túl száraz, egy kis szezámmagolajjal vagy húsleves levével hidratálhatod.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra, a lime-ot pedig facsard ki.

    A zöldségek frissessége segít kiegyensúlyozni a sertéshús gazdag ízét.

    3

    A reszelt sertéshúst keverd össze hoiszin szószszal és szójaszószszal. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót vagy fűszert.

    A hoiszin szósz gazdag, édes ízt ad, amit a szójaszósz sóssága egyensúlyoz ki.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett különleges ropogós textúrát ad, és segít megőrizni a szendvics frissességét.

    5

    Tedd a reszelt sertéshúst a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    A húshoz ne tegyél túl sok zöldséget, hogy az ízek ne keveredjenek el, hanem mindegyik érvényesüljön.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander frissességet ad a bánh mì-nek, míg a lime savassága kiegyensúlyozza a gazdag ízeket.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a reszelt sertéshússal készült bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen a legjobb fogyasztani, hogy a textúrák és ízek egyensúlya megmaradjon.