Skót Bannock zabpehellyel tálalva

Bannock skót zabpehellyel

A Bannock egy hagyományos skót kenyér, amely különböző variációkban készülhet. A zabpehelyes változat az egyik legnépszerűbb, hiszen a zabpehely ad neki egy különleges textúrát és ízt. Az eredeti Bannockot a skót hegyvidéken készítették, mivel egyszerű volt elkészíteni, és ideális étel volt a hosszú téli hónapokban. A modern változatokban gyakran adják hozzá a zabpehelyet, hogy még táplálóbbá váljon. Frissen a legfinomabb, egy csésze forró teával kísérve.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Liszt
100 g Zabpehely
1 ek. Sütőpor
1 tk.
50 g Vaj
150 ml Tej
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, zabpelyhet, sütőport és sót egy tálba szitáljuk, hogy jól összekeveredjenek.

    A szitálás segít abban, hogy a liszt és a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, így könnyebb lesz a dagasztás.

    2

    A vajat apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Ujjainkkal morzsoljuk el, amíg a keverék morzsás állagú nem lesz.

    A hideg vaj használata segít, hogy a tészta könnyed és omlós legyen. Ne hagyd, hogy a vaj túl meleg legyen!

    3

    A tojást felverjük, majd a tejjel együtt hozzáadjuk a száraz keverékhez. Gyúrjuk össze a tésztát, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapjunk.

    Ha a tészta túl ragacsos lenne, adj hozzá egy kis lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Formázzunk a tésztából egy kb. 2 cm vastag korongot, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha nem tudod egyenletesen kinyújtani a tésztát, használhatsz egy pörgetett poharat, hogy egyenlő méretű korongokat kapj.

    5

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát süssük körülbelül 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a tésztát, mert akkor keménnyé válhat. Ellenőrizd 20 perc után, hogy megpirult-e.

    6

    A kész Bannockot hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

    Ez a kenyér legjobban frissen, vajjal vagy lekvárral fogyasztva a legfinomabb.