A lisztet, zabpelyhet, sütőport és sót egy tálba szitáljuk, hogy jól összekeveredjenek.
A szitálás segít abban, hogy a liszt és a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, így könnyebb lesz a dagasztás.
A vajat apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Ujjainkkal morzsoljuk el, amíg a keverék morzsás állagú nem lesz.
A hideg vaj használata segít, hogy a tészta könnyed és omlós legyen. Ne hagyd, hogy a vaj túl meleg legyen!
A tojást felverjük, majd a tejjel együtt hozzáadjuk a száraz keverékhez. Gyúrjuk össze a tésztát, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapjunk.
Ha a tészta túl ragacsos lenne, adj hozzá egy kis lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Formázzunk a tésztából egy kb. 2 cm vastag korongot, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha nem tudod egyenletesen kinyújtani a tésztát, használhatsz egy pörgetett poharat, hogy egyenlő méretű korongokat kapj.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát süssük körülbelül 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Ne süsd túl a tésztát, mert akkor keménnyé válhat. Ellenőrizd 20 perc után, hogy megpirult-e.
A kész Bannockot hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
Ez a kenyér legjobban frissen, vajjal vagy lekvárral fogyasztva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.