Bao tészták sült kacsával, gőzölve, egyszerű tálalás

Bao sült kacsával

A bao egy tradicionális kínai étel, melyet már évszázadok óta készítenek. A gőzölés révén a tészta könnyű és puha marad, míg a kacsás töltelék gazdag és ízletes. A hoisin szósz édes és sós íze tökéletesen kiegészíti a kacsát. Ez a recept a bao különleges változata, amely egyedi ízharmóniát kínál. A kínai konyhában a bao gyakran szerepel főételként vagy étkezési falatként.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
10 g Élesztő
30 g Cukor
250 ml Meleg víz
1 tk.
2 ek. Olaj
100 ml Tej
400 g Kacsa hús (pl. kacsacomb)
2 ek. Hoisin szósz
2 db Hagymák
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Sójababpasta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felhabosodjon.

    A víz hőmérséklete fontos, ha túl forró, elpusztíthatja az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet körülbelül 35-40°C.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős keveréket, a tejet, és kezd el összegyúrni a tésztát.

    Ne hagyd, hogy a tészta túl ragacsos legyen. Ha szükséges, szórj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl kemény!

    3

    Miután a tészta kezd összeállni, add hozzá az olajat, és folytasd a gyúrást, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

    Ha van kenyérsütő géped, akkor könnyen és gyorsan elérheted a kívánt állagot.

    4

    Hagyd pihenni a tésztát egy konyharuhával letakarva körülbelül 1 órán keresztül meleg helyen, hogy megkeljen.

    A pihenés után a tészta könnyebben formázható, és puhább lesz sütés után.

    5

    Miközben a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A kacsahúst vágd apró kockákra, majd süsd meg egy serpenyőben, olajon, amíg barna lesz.

    A húsnak nem kell teljesen átsülnie, mivel a tölteléket a bao-ban tovább fogja főzni.

    6

    A sült kacsahús mellé adj hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát, hoisin szószt és szója babpastát, majd keverd össze jól, hogy egy sűrű, ízes töltelék alakuljon ki.

    Ha a töltelék túl sűrű, egy kevés vizet adva lágyíthatsz rajta, de vigyázz, hogy ne legyen túl híg.

    7

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre, és formálj belőlük kis golyókat. Majd lapítsd ki őket korongokká.

    A tészta ne legyen túl vékony, hogy megtartja a tölteléket a gőzölés közben.

    8

    Helyezd a tészta közepére a kacsás tölteléket, és formázd a bao-t, ügyelve arra, hogy jól záródjon.

    Használj egy kis vizet a tészta széleinek összenyomásához, hogy biztosan jól záródjon.

    9

    Helyezd a bao-kat gőzölő kosárba, takard le őket, és hagyd őket ismét kelni körülbelül 30 percig.

    A pihenés segít abban, hogy a tészta finom, puha legyen gőzölés után.

    10

    Közben forralj vizet egy nagy fazékban, és amikor a víz felforrt, helyezd a bao-kat a gőzölő kosárba. Gőzöld őket 15-20 percig.

    Ne emeld fel a fedelet gőzölés közben, mert a gőz elillan, és a tészta nem fog megemelkedni megfelelően.

    11

    Amikor a bao-k készre sültek, vedd őket le a gőzölő kosárból, és tálald melegen.

    A bao-k a legjobban frissen fogyaszthatók, de újra gőzölhetők, ha szükséges.