Barley Chilla barna rizsből, bárányhússal és ínycsiklandó fűszerekkel.

Barley Chilla

A Barley Chilla egy hagyományos indiai étel, amely az egészséges alapanyagok, mint a barna rizs és a fűszerek kombinációjára épít. A bárányhús gazdag íze tökéletesen illik a fűszerekhez, és így egy igazán különleges ételt hoz létre. Az étel története az indiai háztartásokban kezdődött, ahol a gazdag ízek és tápláló ételek mindig is fontos szerepet játszottak. Ez az étel tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a hagyományos indiai konyhát egy könnyed, egészséges változatban. Ha valami csípőset szeretnél, bátran adj hozzá egy kis friss chili paprikát a keverékhez!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bárányhús
150 g Barna rizs
3 ek. Jó minőségű olaj
1 csipet Bors
1 csipet
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst apróra vágd fel. Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd add hozzá a húst, és pirítsd meg.

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, válassz előre apróra vágott húst. Figyelj rá, hogy ne égessen meg, folyamatosan kevergesd!

    2

    A hagymát apróra vágd fel, majd add hozzá a húsos keverékhez, és pirítsd tovább, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pörköléséhez alacsonyabb hőfokon dolgozz, hogy elkerüld a kesernyés ízt.

    3

    A barna rizst előzőleg főzd meg, majd add hozzá a húsos, hagymás keverékhez.

    Ha gyors főzési időre van szükséged, válassz előfőzött rizst!

    4

    Ízesítsd a keveréket sóval és borssal, és keverd össze alaposan.

    A borsot apránként adagold, hogy ne legyen túl csípős!

    5

    Főzd a keveréket alacsony hőmérsékleten, amíg minden összetevő teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Tartsd fedő alatt, hogy a rizs ne száradjon ki!