Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet a cukorral és az élesztővel. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Túl meleg vízben az élesztő elpusztul, túl hidegben pedig nem aktiválódik.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet itt is érdemes átszitálni, hogy a kenyér könnyebb legyen.
Öntsd hozzá az élesztős keveréket, a joghurtot és az olívaolajat, majd gyúrd össze egy lágy, rugalmas tésztává.
A joghurt lágyabbá és ízesebbé teszi a kenyeret. Ha nincs joghurtod, használhatsz tejfölt is.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1,5 órán át, amíg duplájára nő.
A kelési idő függ a szoba hőmérsékletétől. Ha hidegebb van, hosszabb időre lehet szükség.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, majd formázz belőlük lapos, kerek lepényeket.
A lepényeket nyújtsd kb. 1 cm vastagságúra.
Melegíts fel egy száraz serpenyőt közepes lángon, majd süsd a kenyereket oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna és kissé puffadt lesz.
Fontos, hogy a serpenyő száraz legyen, ne használj olajat. Ha a kenyér túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Amikor a bazlama elkészült, kend meg olívaolajjal vagy vajjal a tetejét, és frissen tálald.
A bazlama frissen a legfinomabb. Tálalhatod sajttal, zöldségekkel vagy mártogatóssal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.