BBQ baconös sajtos hamburger szaftos húspogácsával és füstös BBQ szósszal

BBQ Baconös Sajtos Hamburger

A BBQ baconös sajtos hamburger egy tökéletes egyensúly a füstös, sós és szaftos ízek között. Az amerikai BBQ kultúra egyik kedvenc hamburgere, amelyben a ropogós bacon és az édes-füstös BBQ szósz egyedi karaktert ad a hagyományos sajtburgernek. Az 1960-as években terjedt el az Egyesült Államokban, különösen a déli régiókban, ahol a BBQ technikák és ízek nagy népszerűségnek örvendtek. Ha egy igazán ínycsiklandó és gazdag hamburgert szeretnél készíteni, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
4 db Szeletelt cheddar sajt
8 szelet Bacon (szeletelt)
1 db Paradicsom
4 levél Fejes saláta
1 db Vöröshagyma
4 szelet Ecetes uborka
4 ek. BBQ szósz
2 ek. Ketchup
2 ek. Mustár
4 ek. Majonéz
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    Ne keverd túl a húst, mert akkor a hamburgerpogácsa kemény lesz. Csak addig keverd, míg a fűszerek el nem oszlanak.

    2

    Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    A pogácsák formázásánál a közepüket nyomd be egy kicsit, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő vagy grill legyen nagyon forró, mielőtt a húst ráteszed.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert akkor elvesztik a nedvességtartalmukat.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    Ha a sajt nem olvad elég gyorsan, fedd le a serpenyőt egy fedővel.

    6

    Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacon szeleteket közepes lángon, majd csepegtesd le papírtörlőn.

    A bacont közepes lángon süsd, hogy a zsírja kiolvadjon és ropogós legyen.

    7

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemle pirítása segít megakadályozni, hogy a szaftos hozzávalóktól elázzon.

    8

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és BBQ szósszal, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A BBQ szószt ízlés szerint variálhatod, használhatsz édesebb vagy füstösebb változatot is.

    9

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd tegyél rá két szelet ropogós bacont.

    A sajtos húspogácsához használj cheddar sajtot, mert jól olvad és intenzív íze van.

    10

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.

    A BBQ szósz ízéhez jól passzol a savanykás csemegeuborka. Próbáld ki savanyított lilahagymával is!

    11

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.

    A coleslaw saláta remekül kiegészíti a BBQ ízét. Ha nincs időd elkészíteni, bolti is megteszi.