BBQ bordák coleslaw salátával tálalva

BBQ bordák coleslaw salátával

A BBQ bordák coleslaw salátával egy klasszikus amerikai grillétel, amely tökéletes egyensúlyt teremt a füstös, szaftos hús és a friss, ropogós káposztasaláta között. Ez a fogás különösen népszerű nyári grillezéseken és baráti összejöveteleken. Ahogy a BBQ bordák lassan sülnek a sütőben, a füstölt paprika és a barna cukor karamellizálódik, mély, gazdag ízt adva a húsnak. A coleslaw saláta frissessége és enyhe savanykássága remek ellensúlyozza az oldalas füstös édességét, így minden falat tökéletes harmóniát alkot. Ez az étel ideális választás egy nyári grillpartira, baráti összejövetelre vagy akár egy hétvégi családi vacsorára. Az oldalas füstös íze és a coleslaw saláta frissessége garantáltan mindenkit lenyűgöz az asztalnál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1.5 kg Sertésoldalas
300 ml BBQ szósz
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
2 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
300 g Fehérkáposzta
2 db Sárgarépa
100 g Lilakáposzta
150 ml Majonéz
100 ml Tejföl
1 ek. Citromlé
1 ek. Almaecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az oldalast alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg, és dörzsöld be a füstölt paprikával és az összezúzott fokhagymával.

    A szárazra törlés segít, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a húson. Ne spórolj a fűszerekkel, mert azok adják az ízét.

    2

    A hús mindkét oldalát kend meg vékonyan olívaolajjal, majd csomagold alufóliába, és helyezd egy tepsibe.

    Az olívaolaj segít megőrizni a hús nedvességtartalmát. Az alufólia megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon sütés közben.

    3

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd az oldalast 2-2,5 órán keresztül, amíg a hús omlósra puhul.

    A lassú sütés alacsony hőmérsékleten biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos legyen. Ha a hús nagyon vastag, növeld a sütési időt.

    4

    Amikor az oldalas megpuhult, vedd ki a sütőből, kend meg bőségesen BBQ szósszal, majd tedd vissza a sütőbe 200°C-ra, és süsd további 20 percig, amíg szép mázas lesz.

    A BBQ szószt csak a sütés vége felé kend rá, hogy ne égjen meg. Ha szereted a karamellizált mázat, használj mézet is a BBQ szószhoz.

    5

    Amíg az oldalas sül, készítsd el a coleslaw salátát: a káposztát és a sárgarépát vágd vékony csíkokra vagy reszeld le.

    A káposztát és a sárgarépát egy konyhai robotgéppel gyorsan és egyenletesen felvághatod. A vékony csíkokra vágott zöldségek könnyebben keverednek az öntettel.

    6

    Egy tálban keverd össze a majonézt, a tejfölt, a citromlevet és az almaecetet. Ízesítsd sóval és borssal.

    Kísérletezz az öntettel: adj hozzá egy kevés mustárt, mézet vagy apróra vágott zöldfűszereket a még gazdagabb ízért.

    7

    Forgasd bele a káposztát és a sárgarépát, majd keverd össze, hogy minden egyenletesen bevonódjon az öntettel.

    Ne öntsd az összes öntetet egyszerre a zöldségekre, hanem fokozatosan adagold, hogy elkerüld a túl nedves salátát. Hagyd a salátát a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    8

    Tálald a szaftos BBQ oldalast a friss coleslaw salátával, és élvezd az ízek tökéletes harmóniáját.

    A coleslaw saláta tökéletes kísérője a zsírosabb húsételeknek, mert frissítő és savanykás íze ellensúlyozza a nehéz fogást.