Az oldalast alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg, és dörzsöld be a füstölt paprikával és az összezúzott fokhagymával.
A szárazra törlés segít, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a húson. Ne spórolj a fűszerekkel, mert azok adják az ízét.
A hús mindkét oldalát kend meg vékonyan olívaolajjal, majd csomagold alufóliába, és helyezd egy tepsibe.
Az olívaolaj segít megőrizni a hús nedvességtartalmát. Az alufólia megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon sütés közben.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd az oldalast 2-2,5 órán keresztül, amíg a hús omlósra puhul.
A lassú sütés alacsony hőmérsékleten biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos legyen. Ha a hús nagyon vastag, növeld a sütési időt.
Amikor az oldalas megpuhult, vedd ki a sütőből, kend meg bőségesen BBQ szósszal, majd tedd vissza a sütőbe 200°C-ra, és süsd további 20 percig, amíg szép mázas lesz.
A BBQ szószt csak a sütés vége felé kend rá, hogy ne égjen meg. Ha szereted a karamellizált mázat, használj mézet is a BBQ szószhoz.
Amíg az oldalas sül, készítsd el a coleslaw salátát: a káposztát és a sárgarépát vágd vékony csíkokra vagy reszeld le.
A káposztát és a sárgarépát egy konyhai robotgéppel gyorsan és egyenletesen felvághatod. A vékony csíkokra vágott zöldségek könnyebben keverednek az öntettel.
Egy tálban keverd össze a majonézt, a tejfölt, a citromlevet és az almaecetet. Ízesítsd sóval és borssal.
Kísérletezz az öntettel: adj hozzá egy kevés mustárt, mézet vagy apróra vágott zöldfűszereket a még gazdagabb ízért.
Forgasd bele a káposztát és a sárgarépát, majd keverd össze, hogy minden egyenletesen bevonódjon az öntettel.
Ne öntsd az összes öntetet egyszerre a zöldségekre, hanem fokozatosan adagold, hogy elkerüld a túl nedves salátát. Hagyd a salátát a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálald a szaftos BBQ oldalast a friss coleslaw salátával, és élvezd az ízek tökéletes harmóniáját.
A coleslaw saláta tökéletes kísérője a zsírosabb húsételeknek, mert frissítő és savanykás íze ellensúlyozza a nehéz fogást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.