BBQ csirkecombok sütőben sütve, sült burgonyával tálalva

BBQ csirkecombok

A BBQ csirkecombok egy igazi klasszikus amerikai fogás, amelyet a világ minden táján szeretnek. A BBQ szósz édeskés, füstös íze tökéletesen harmonizál a szaftos csirkecombbal. Ez az étel ideális választás grillpartikra vagy egyszerű családi vacsorára, és mindig garantált sikert arat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Csirkecomb
200 ml BBQ szósz
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Paprikapor
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, majd sózd, borsozd és szórd meg fokhagymaporral és paprikaporral mindkét oldalukon.

    A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy mindenhol egyenletesen ízesüljön. Érdemes a fűszerezés után legalább 30 percig állni hagyni a húst a hűtőben.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a csirkecombokat.

    A sütőpapír megkönnyíti a takarítást, és megakadályozza, hogy a csirkecombok letapadjanak a tepsire.

    3

    Kend meg a csirkecombokat BBQ szósszal, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    Használj ecsetet a szósz egyenletes eloszlatásához. Ha vastagabb rétegben szeretnéd a szószt, ismételd meg a kenést.

    4

    Süsd a csirkecombokat a sütőben 30 percig. Félidőben fordítsd meg őket, és kend meg újabb réteg BBQ szósszal.

    A félidőben való megfordítás biztosítja, hogy a csirkecombok mindkét oldala egyenletesen süljön meg. Az újabb réteg szósz még intenzívebb ízt ad.

    5

    Az utolsó 5 percben emeld meg a hőfokot 220°C-ra, vagy kapcsold be a grill funkciót, hogy a csirkecombok kívül ropogósak legyenek.

    A magasabb hőfok vagy a grill funkció segít, hogy a bőr ropogós legyen, de figyelj, hogy ne égjen meg a szósz.

    6

    Tálald a BBQ csirkecombokat melegen, sült burgonyával, kukoricával vagy friss salátával.

    A tálalás előtt hagyd a csirkecombokat 5-10 percig pihenni, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.