BBQ grillezett barbecue tofu wrap tálalva

BBQ grillezett barbecue tofu wrap

A BBQ grillezett barbecue tofu wrap egy fantasztikus növényi alapú étel, amely a füstös BBQ ízt ötvözi a ropogós grillezett tofuval és a friss zöldségekkel. Ez a wrap könnyen elkészíthető, laktató és tökéletes gyorsétel ebédre vagy vacsorára. A grillezés során a tofu külső rétege kissé karamellizálódik, miközben belül puha marad, a friss saláta és a majonéz pedig lágyítja az ízeket. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki jalapeño szeletekkel vagy egy csipet chilipehellyel megszórva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 23 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tofu
4 db Tortilla lap
4 ek. BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
4 levél Friss saláta (pl. római saláta)
4 ek. Vegán majonéz
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Őrölt kömény
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fél centiméter vastag szeletekre, és itasd le róla a felesleges nedvességet papírtörlővel.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban magába szívja a pácot és ropogósabb lesz a grillen. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolításához.

    2

    Egy tálban keverd össze a BBQ szószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert. Egy kevés juharszirup vagy méz is kerülhet bele a még gazdagabb ízért.

    3

    Forgasd bele a tofuszeleteket a BBQ pácba, és hagyd állni legalább 10 percig.

    Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is a hűtőben hagyhatod.

    4

    A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát vágd vékony szeletekre.

    A vékony szeletek gyorsabban megsülnek a grillen, és könnyebben beleolvadnak a wrapbe.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és kend be egy kevés olívaolajjal a grillrácsot.

    Az olajozás megakadályozza, hogy a tofu leragadjon a grillrácsra.

    6

    Helyezd a pácolt tofuszeleteket a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak.

    Ne süsd túl a tofut, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha kívül enyhén karamellizálódik, belül pedig puha marad.

    7

    A grillről levett tofut vágd kisebb csíkokra.

    A csíkokra vágás megkönnyíti a wrapbe helyezést és az evést.

    8

    A tortilla lapokat enyhén melegítsd meg a grillen, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A melegítés megakadályozza, hogy a tortilla lapok eltörjenek a feltekerés során. Vigyázz, ne égesd meg őket!

    9

    Kend meg a tortillákat egy kevés vegán majonézzel, majd rétegezd rá a salátaleveleket, a grillezett tofut és a friss zöldségeket.

    Ne pakold túl a wrapet, különben nehéz lesz feltekerni. Használj különböző színű zöldségeket, hogy a wrap ne csak finom, de mutatós is legyen.

    10

    Szórd meg frissen aprított korianderrel, majd tekerd fel szorosan a wrapeket.

    A szoros feltekerés segít, hogy a wrap ne essen szét evés közben. Ha szükséges, fogpiszkálóval is rögzítheted.

    11

    Azonnal tálald, vagy csomagold be uzsonnára vagy ebédre.

    Ha előre csomagolod, tekerd a wrapet alufóliába vagy folpackba, hogy friss maradjon.