A tofut vágd fél centiméter vastag szeletekre, és itasd le róla a felesleges nedvességet papírtörlővel.
A tofu minél szárazabb, annál jobban magába szívja a pácot és ropogósabb lesz a grillen. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolításához.
Egy tálban keverd össze a BBQ szószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a sót és a borsot.
Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert. Egy kevés juharszirup vagy méz is kerülhet bele a még gazdagabb ízért.
Forgasd bele a tofuszeleteket a BBQ pácba, és hagyd állni legalább 10 percig.
Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is a hűtőben hagyhatod.
A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát vágd vékony szeletekre.
A vékony szeletek gyorsabban megsülnek a grillen, és könnyebben beleolvadnak a wrapbe.
Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és kend be egy kevés olívaolajjal a grillrácsot.
Az olajozás megakadályozza, hogy a tofu leragadjon a grillrácsra.
Helyezd a pácolt tofuszeleteket a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak.
Ne süsd túl a tofut, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha kívül enyhén karamellizálódik, belül pedig puha marad.
A grillről levett tofut vágd kisebb csíkokra.
A csíkokra vágás megkönnyíti a wrapbe helyezést és az evést.
A tortilla lapokat enyhén melegítsd meg a grillen, hogy rugalmasabbak legyenek.
A melegítés megakadályozza, hogy a tortilla lapok eltörjenek a feltekerés során. Vigyázz, ne égesd meg őket!
Kend meg a tortillákat egy kevés vegán majonézzel, majd rétegezd rá a salátaleveleket, a grillezett tofut és a friss zöldségeket.
Ne pakold túl a wrapet, különben nehéz lesz feltekerni. Használj különböző színű zöldségeket, hogy a wrap ne csak finom, de mutatós is legyen.
Szórd meg frissen aprított korianderrel, majd tekerd fel szorosan a wrapeket.
A szoros feltekerés segít, hogy a wrap ne essen szét evés közben. Ha szükséges, fogpiszkálóval is rögzítheted.
Azonnal tálald, vagy csomagold be uzsonnára vagy ebédre.
Ha előre csomagolod, tekerd a wrapet alufóliába vagy folpackba, hogy friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.