BBQ grillezett őszibarack

BBQ grillezett őszibarack

A BBQ grillezett őszibarack egy frissítő és könnyen elkészíthető desszert, amely a nyári grillezések egyik kedvence lehet. Az őszibarack természetes édessége tökéletesen illeszkedik a fahéj és a méz ízéhez. A grillezés során az alma íze megváltozik, mélyebb, füstösebb aromát kap, miközben a cukor és a méz karamellizálódik, hogy egy édes és gazdag desszertet hozzon létre. Az őszibarackok frissessége és az ízek harmóniája tökéletes élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Őszibarack
40 g Barna cukor
1 tk. Cinnamon
20 ml Olaj
30 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd félbe az őszibarackokat, és távolítsd el a magot. Az őszibarack héját nem szükséges lehúzni.

    Válassz keményebb, de érett őszibarackokat, hogy ne essenek szét a grillen.

    2

    Keverd össze a barna cukrot és a fahéjat egy kis tálban.

    Adhatsz a keverékhez egy csipetnyi szerecsendiót vagy gyömbért is az extra ízért.

    3

    Kenj meg egy kis olajjal egy grillsütőt vagy egy grillsütő serpenyőt. Melegítsd fel közepes hőfokon.

    Az olajozás megakadályozza, hogy az őszibarack leragadjon a grillre.

    4

    Helyezd az őszibarackokat a grillre, vágott felükkel lefelé. Grillezd 5-7 percig, amíg a cukor karamellizálódik, és szép aranybarna színt kap.

    Figyelj oda, hogy a cukor ne égjen meg! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    5

    Fordítsd meg az őszibarackokat, és locsold meg mézzel. Grillezd még 5 percig, hogy a méz bevonja az őszibarackokat.

    A méz helyett használhatsz juharszirupot is.

    6

    Tálald az őszibarackokat melegen, egy kevés extra mézzel a tetején.

    Kínálhatod vaníliafagylalttal, mascarponéval vagy tejszínhabbal is.