Vágd félbe az őszibarackokat, és távolítsd el a magot. Az őszibarack héját nem szükséges lehúzni.
Válassz keményebb, de érett őszibarackokat, hogy ne essenek szét a grillen.
Keverd össze a barna cukrot és a fahéjat egy kis tálban.
Adhatsz a keverékhez egy csipetnyi szerecsendiót vagy gyömbért is az extra ízért.
Kenj meg egy kis olajjal egy grillsütőt vagy egy grillsütő serpenyőt. Melegítsd fel közepes hőfokon.
Az olajozás megakadályozza, hogy az őszibarack leragadjon a grillre.
Helyezd az őszibarackokat a grillre, vágott felükkel lefelé. Grillezd 5-7 percig, amíg a cukor karamellizálódik, és szép aranybarna színt kap.
Figyelj oda, hogy a cukor ne égjen meg! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Fordítsd meg az őszibarackokat, és locsold meg mézzel. Grillezd még 5 percig, hogy a méz bevonja az őszibarackokat.
A méz helyett használhatsz juharszirupot is.
Tálald az őszibarackokat melegen, egy kevés extra mézzel a tetején.
Kínálhatod vaníliafagylalttal, mascarponéval vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.