BBQ grillezett rák tálalva

BBQ grillezett rák

A grillezett rákok az egyik legfinomabb és leggyorsabban elkészíthető étel a grillezés világában. A tenger gyümölcsei közül a rák húsa az egyik legkedveltebb, mert könnyen felszívja a marinádok ízét, miközben megtartja természetes édes ízét. A citrom, fokhagyma és petrezselyem frissessége kiemeli a rákok ízét, és igazi ínycsiklandó fogást varázsol belőle.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Rák
30 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
3 ág Friss petrezselyem
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a rákok előkészítésével: távolítsuk el a héjukat, ha szükséges, és vegyük ki az emésztőrendszert (a fekete csíkot). Sózzuk és borsozzuk meg a rákokat.

    A rákok tisztításakor használj éles kést a fekete csík eltávolításához. Ha fagyasztott rákot használsz, alaposan olvaszd ki felhasználás előtt.

    2

    Készítsük el a marinádot: öntsük az olívaolajat egy tálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, felkarikázott citromot, és vágjuk fel finoman a petrezselymet.

    A marinádba adhatsz egy kevés chiliport is, ha szereted a pikáns ízeket. A citromkarikák nem csak ízt adnak, hanem segítenek a rákok puhán tartásában is.

    3

    Helyezzük a rákokat a marinádba, és hagyjuk pihenni legalább 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd a rákokat túl sokáig a marinádban, mert a citromlé megváltoztathatja a textúrájukat.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180-200°C). Ha faszenes grillt használunk, győződjünk meg róla, hogy a parázs egyenletesen eloszlik.

    A grillrácsot kend meg olajjal, hogy a rákok ne ragadjanak le.

    5

    Tegyük a rákokat a grillre, és süssük őket 3-4 percig mindkét oldalán, amíg a hús teljesen átsül és szép grillnyomokat kap. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a rák húsa kemény lesz.

    A rákok akkor készültek el, amikor a húsuk rózsaszínűvé válik és opálos lesz.

    6

    Tálaljuk a grillezett rákokat friss petrezselyemmel és citromkarikákkal. Tálalás előtt még ízesíthetjük egy kis extra sóval vagy borssal.

    A grillezett rákok remekül illenek egy friss salátához vagy egy fokhagymás vajmártáshoz.