Mosd meg alaposan a céklát, majd hámozd meg és vágd vastag szeletekre vagy cikkekre.
A céklát gumikesztyűben érdemes hámozni, mert erősen fog.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és a balzsamecetet.
A balzsamecet kiemeli a cékla édes ízét. Ha nincs balzsameceted, használhatsz egy kevés citromlevet is.
Forgasd bele a céklaszeleteket a fűszeres keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
A céklának időre van szüksége, hogy átvegye az ízeket, ezért érdemes legalább 30 percig pácolni.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.
A grillserpenyő használata praktikusabb, ha nem szeretnéd, hogy a cékla leve lecsepegjen a grillre.
Helyezd a céklaszeleteket a grillrácsra, és süsd oldalanként 5-7 percig, amíg enyhén karamellizálódik és megpuhul.
A cékla sütési ideje függ a szeletek vastagságától. Villával ellenőrizheted, hogy megpuhult-e.
Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal, ha még intenzívebb ízvilágot szeretnél.
A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például kakukkfüvet vagy rozmaringot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.